persiku tarte
Foto: Shutterstock
Svešzemju augļi persiki un nektarīni ir tik gardi, ka tos nemaz īpaši gatavot nevajag, tie jāēd svaigi un tā, ka sula šķīst gar vaigiem. Taču, ja ietrāpījies nopirkt kādu pazaļāku vai ir skaidrs, ka visus uzreiz neapēdīsi, tad jāķeras pie gatavošanas. Abi kauleņi vienlīdz stabili jūtas gan kā sāļā uzkoda, gan kā saldais našķis.

Persiki un nektarīni man vienmēr šķituši paradīzes augļi – bezgala gardi un neaizsniedzami. Bērnībā šos saldos un sulīgos kauleņus varēja dabūt vienīgi, ja aizbrauca uz Rīgu, kur Centrāltirgū tirgoja visādus "draudzīgo republiku" labumus.

Taču šāda iespēja bija ļoti reta, drīzāk varēja paveikties un zem letes dabūt persikus savā sulā, taču arī tas bija lielais nezināmais, uz ko nevarēja paļauties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!