Jāņogām, gluži kā pujenēm, vēl jāgaida savs īstais brīdis, jo citas sugas māsas – zemenes un avenes, kā arī brālēns ķirsis tiek slavināti krietni vairāk. Moderni būtu teikt, ka viņiem ir labāks PR. Taču jāņogas ir pelnījušas tādu pašu uzmanību un aplausus kā zemenes! Galu galā, krāsa abām vienāda! Jāņogas piedevām ir krietni izturīgākas par zemenēm. Runājot par pektīnu, kas atrodams abās ogās, jāņogas iekabina tā, ka maz neliekas. Pateicoties tam, no jāņogām gatavotā kūka pēc izcepšanas skaisti saželēs bez palīglīdzekļiem, bet uz ziemu gatavotie ievārījumi iztiks bez speciālā ievārījuma cukura.
Ja radi un draugi piedāvā jāņogas, tad šo dāsno piedāvājumu nekādā ziņā nevajag laist garām! Jāņogas ir Latvijas vīnogas – smukos ķekaros un, ja vajadzīgs, var arī vīnā pārvērst! Kāpēc gan jāņogu ķekaru plūkšana ir mazāk populāra par vīnogu? Ķekars paliek ķekars!