Kabacis ir unikāls ar to, ka perfekti spēj pielāgoties. No kabača sarīvētās masas var pagatavot kā saldus, tā sāļus plāceņus, viss atkarīgs no tā, ko pievieno klāt!
Galvenais nodrošināties ar gana labu un darbspējīgu rīvi, vienalga elektrisku (protams, ies krietni ātrāk!) vai manuālo.
Kad kabacis pārvērsts skaidās, tad vēlams nedaudz uzkaisīt sāli, lai kabacis "iesvīst" un labāk atdod sulu. To pēc tam nolej un izspiež lieko šķidrumu. Tā kabaču pannas kārumi tikai iegūs.
Pēc kabaču skaidu "izsviedrēšanas" ķeras pie nākamā darba – bagātināšanas. Neiztrūkstošas sastāvdaļas šajā procesā ir olas un milti. Tālāk jau jāskatās pēc ledusskapja satura. Var pierīvēt sieru, var piegriezt desu, bagātināt ar sīpolu vai ķiploku – tas gadījumā, ja vēlas piesiet dūšu.
Plānas un biezas
Visbiežāk, dzirdot vārdu kabaču pankūkas, tiek vizualizētas apaļīgas, miesās bagātākas pankūkas, taču plānās kabaču skaidiņas lieliski spēj integrēties arī plāno pankūku mīklā, piešķirot tām papildu niansi un sulīgumu!
Vafeļu iespēja
Ja mājās ir vafeļu panna, tad grēks to neizmantot, lai saceptu kaudzi ar kabaču vafelēm! Starp citu, tieši kabaču vafeles ir iemesls, kādēļ vajadzētu šo pannu iekļaut savā virtuves tehnikas arsenālā! Sagatavo mīklu, liec uz pannas, aizspied vāku ! Ne kas jāgroza, ne eļļa sparkšķ acīs!
Nenoniecināsim kabaci! Viņam pa spēkam ir daudz!
Ķirbju– kabaču pankūkas bez miltiem
Mazās, gardās ķirbju-kabaču pankūciņas bez miltiem.
Kabaču pankūkas
Kabaču pankūkas ar Glutano miltiem.
Kabaču pankūkas
Kabaču pankūkas ar sieru
Gardas kabaču pankūkas ar sieru vai arī sacepums cepeškrāsnī.
Kabaču pankūkas ar sīpoliem
Kabaci sarīvē (kamēr vēl pavisam svaigs ar mīkstu mizu - nemizo), pievieno līdzīgu daudzumu sīpolu (pēc gaumes, man patīk tā pa skarbo; piemēram, 0.5 kg kabacis, 0.4-0.5 kg sīpols), olas un milti - uz aci, līdz izskatās, ka masa nejuks uz pannas, garšvielas.
Saldās kabaču pankūkas
Gardas kabaču pankūkas ar karamelizētām maliņām. Recepte no portāla Cālis.lv lietotājas Evulītes krājumiem.
Saldēti kabači - gardām pankūkām ziemā
Brīnišķīga ideja, kā arī ziemā baudīt gardās kabaču pankūciņas!
Ceptas kabaču ripiņas
Ja ir viena lieta, kas savā būtībā atgādina par to, ka ir vasara, tad tie ir jaunie kabači. Jūliju ar sajūsmu gaidu, jo zinu, ka beidzot, beidzot ir tas laiks, kad var tikt pie vienkāršā kāruma – ceptām kabaču ripiņām. Šis variants būs ideāls tad, ja nepatīk sarežģītas lietas – atliks vien kabačus apviļāt miltos, sakultā olā un apcept uz pannas.
Kraukšķīgās kabaču pankūkas ar dillēm
Gardais vasaras dārzeņa – kabača – kārums. Sajauc sarīvētu kabaci ar mazliet olas, miltiem un garšaugiem, un rezultātā iegūsi ceptas, brīnumgardas pusdienas.
Sātīgie dārzeņu plācenīši ar sieru
Sākotnēji biju apņēmības pilna gatavot kabaču pankūkas pēc savas izdomātās receptes, tiesa, ne viss notika tik spīdoši, tāpēc beigās šai receptei tika pievienotas vēl pāris sastāvdaļas, kā rezultātā tapa sātīgie dārzeņu plācenīši ar sieru.
Kabaču pankūkas ar kausēto sieru
Laikā, kad kabači aug teju triecientempā, ir grēks no tiem neuztaisīt gardas pankūkas, pildītas ripiņas un citus ēdienus. Lai gan daži lemj par labu klasiskām kabaču pankūkām, šoreiz piedāvāju recepti ar kausēto sieru, kas lieliski papildinās tradicionālo kabaču pankūku garšu.
Foto recepte: Sāļā kabaču torte 'Vasaras garša'
Kabačus var ne vien pildīt vai cept pankūkās un plācenīšos, bet arī pagatavot no tiem gardu sāļo torti. Recepti iesaka Līga Bajāre.
Sāļās kabaču pankūkas ar ķiplokiem un zaļumiem
Sāļās kabaču pankūkas ar ķiplokiem un kapātiem zaļumiem īpaši labi garšo ar karoti vēsa skābā krējuma. Recepti iesaka Silvija Ozoliņa.
Plānās kabaču pankūkas
"Par kabaci var teikt, ka tas ir tāds universāls dārzenis, kas spēj paņemt garšu un aromātu no citiem produktiem, paslēpties gan saldā, gan sāļā ēdiena variantā. Jo vairāk recepšu izmēģinām, jo iecienītāks tas kļūst uz mūsu ēdienu galda. Šoreiz plāno pankūku veidā. Atkarībā no kabača/cukīni krāsas un garšvielu pievienošanas, pankūkas var kļūt ne tikai garšīgas bet arī krāsainas," tā pārbaudītu recepti iesaka bloga "Virtuve diviem" autori.
Sātīgās kabaču un siera pankūkas
"Siers šajā receptē spēlē garšvielas lomu – jo pikantāks un sāļāks tas būs, jo vairāk tas būs jūtams, ēdot gardās kabaču pankūkas. Šo mīklu var izmantot arī cepšanai vafeļu pannā. Mums pankūciņas garšoja gan siltas, gan aukstas," vienkāršu recepti kabaču ražas izmantošanai iesaka kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.
Kabaču un kartupeļu pankūkas
Kabaču laiks rit pilnā sparā, tāpēc mājās top desmitiem dažādu ēdienu no kabačiem – sildošas biezzupas, gardi kēksi, sacepumi, sautējumi un ne tikai, bet viens no kabaču top ēdieniem ir tieši pankūkas. Lūk, viena debešķīgi garda un viegla recepte, kur galvenajās lomās ir kabacis un sezonas gardums – jaunie kartupeļi!
Kabaču pankūkas ar tomātiem un svaigo sieru
Ideālas brokastis augustā, kad pieliekamais pilns ar dārza labumiem: pufīgas kabaču pankūkas ar maigu krēmsieru un pikantiem tomātu salātiem.