biezpiena plācenīši ar ogām
Foto: Shutterstock
Ar vasaras ogām ir tāpat kā ar vasaru: tepat ir, liekas, ka tā būs mūžīgi, un te pēkšņi: augusts, dārzā krīt zvaigznes un āboli, pīlādži sārtojas, dzērves kliedz, nu, un viss pārējais. Mēs jau zinām, uz ko tas viss velk. Bet vēl gribas ieritināties vasaras saulainajā stūrītī ar kādu garšīgu bērnības saldēdienu, kuram mīļas rokas dāsni pārbērušas krāsainas augusta ogas.

Biezputras ir tāds ēdiens, kas bērnībā apnīk. "Izaugušu liela – nekad mūžā neēdīšu jūsu auzu biezputras!" Bet nez kā tas gadās, ka izaudz un tās bērnības gardās biezputras ļoti sagribas! Maigās, tumīgās, pienā vārītās mannā putriņas, kurās pusnoslīkušas sulīgas zemenes vai samtainas avenes. Gardās, sātīgās un tik fotogēniskās auzu pārslu biezputras, kuras, pārkaisītas ar mellenēm, liec kaut "instagramos"!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!