Tā diena ir klāt, kad, kā Ziedonis saka (nemirstīgāk un labāk pateikt laikam nav iespējams), "tikko izšķīlušies no olām, iet cāļi uz skolu ar gladiolām". Lieli vai mazi cāļi skolās laižami – 1. septembris ir jāsvin!
Kā uzburt 1. septembra balli? Variantu daudz. Var iet uz kādu kafejnīcu vai restorānu, bet tad gan jārēķinās, ka arī galdiņu rezervāciju būs daudz. Bet – vēl visu var paspēt! "Tasty" sirsnīgi iesaka pieslēgties akcijai "Aizved savējos uz restorānu", ko jau vairākus gadus rīko "SOS bērnu ciemati". Rezervējot galdiņu 1. septembrī kādā no kafejnīcām un restorāniem, kas piedalās akcijā, būsiet palīdzējuši kādam bērnam sagtavoties skolai. Paši būsiet nosvinējuši 1. septembri un vēl izdarījuši labu darbu!
Vairāk par akciju var izlasīt, apskatīt kafejnīcu un restorānu sarakstu, kas piedalās akcijā, un rezervēt galdiņu, var "SOS bērnu ciemati" mājas lapā.
Protams, svētku pusdienas mājās vai dārzā ir vienkārši brīnišķīgs variants, kā nosvinēt pirmo skolas dienu. Tā kā ne šodien, ne rīt laika nebūs pārpārēm, esam sameklējuši receptes svinību "saldajam galam" – jo kas gan tas par 1. septembri bez kārumiem! Motivācijai, mierinājumam un prieciņam – kā mazajiem, tā lielajiem!
Labā ziņa – visu var sacept šovakar, lai rīt mazāk klapatu un stresiņa. Kuram skolēna vecākam gan rīt būs vaļa stāvēt pie plīts!
Protams, arī šovakar nevajag pārcensties. 1. septembris tomēr nav nekādas kāzas, trīsstāvīga torte galīgi nav nepieciešama. Drošs paliek drošs, esam sagatavojuši receptes arī tiem, kuriem uzcept torti ir tīrais nieks, bet – ir arī daudz vienkāršāku, bet bezgala garšīgu kārumu idejas. Piemēram, mūžam un vienmēr lieliskie mafini, glazūrkūciņas, kēksiņi – sauc, kā gribi, pildi ar ko gribi (mellenes, piemēram!), vienmēr izdodas lieliski un visiem garšo! Vai, teiksim, nemirstīgā klasika – kēksiņi ar šokolādes gabaliņiem – vienaldzīgo nav!
Runājot par sezonas labumiem – visdažādākie ābolu un rudens ogu kārumi 1. septembra kafijas galdam ir kā radīti. Ābolu kūkas, ābolu kēksi, dažādi aveņu kārumi... Tiem laimīgajiem, kuriem ir rulešu cepšanas talants un iesista roka, šovakar sarullēt kādu biskvītu – varbūt pat ar kraukšķīgu olbaltuma kārtu, mmm! – un vēl uzvaroši izrotāt ar avenēm būs tīrais nieks, vai ne?
Virtuļi un berlīneri arī ir svētku žanrs – kurš gan spēj no tiem atteikties? Vienkārši un ātri pagatavojami, krāsainas glazūras, bagātīgi, krēmīgi pildījumi... 1. septembri nosvinēt ar krāsainu virtuļu ballīti ir ļoti laba ideja, ko teiksiet?
Vārdu sakot, nav īstais brīdis kulinārām garrunām un oh un ah ņurdieniem. Te ir jārīkojas, lai rīt varētu celt galdā kārumus visiem, kas mācās. Un, starp citu, ja jūsu ģimenē ir skolotāji, atcerieties, ka kārumi pienākas arī viņiem! Un, galu galā, ja jūsmājās nav neviena, kuram aktuāls 1. septembris, bet nosvinēt to gribas – kurš tad to var liegt? 1. septembris ir Zinību diena – un tāda diena patiesībā ir svētki visai nācijai.
Virtuļi ar ievārījuma pildījumu jeb berlīneri
Grēcīgi gards rauga mīklas našķis, no kura grūti atteikties. Vēl jo vairāk, ja tas ir tik gaisīgs un apviļāts pūdercukurā. Īstais laiks virtuļus gatavot ir tieši tagad, kad ievārījums ir tik svaigs!
Berlīneri
Berlīneri gan ikdienai, gan svētkiem.
Virtuļi ar ievārījuma pildījumu
Gardi virtuļi ar sulīgu ievārījuma pildījumu.
Ātrie ābolu virtuļi ar vaniļas saldējumu
Franču virtuvē iecienīto gardo ābolu virtuļu recepte, kas aizņems tikai nepilnu pusstundiņu.
Pufīgie virtuļi
Īpaši gaidīti bērnu ballītē - pufīgie virtuļi.
Pufīgie virtuļi ar šokolādes glazūru
Parastie virtuļi ar šokolādes glazūru - īpaši gaidīts kārums bērnu ballītēs.
Amerikāņu virtuļi
Amerikāņu virtuļi - nespēs atteikties neviens.
Vienkāršie virtuļi jeb ābolu gredzeni mīklā
Vēl viens veids, kā pagatavot ābolus, kas vēl nav apēsti svaigā veidā. Šādi sacepti āboli gredzeni, tie apēdīsies zibens ātrumā.
Virtuļi ar kanēli un pūdercukuru
Silti, smaržīgi un, ak, cik kārdinoši – mājās gatavoti virtuļi. No rauga mīklas pagatavotos gardumus pēc novārīšanas eļļā pārkaisa ar pūdercukura un kanēļa maisījumu. Pasniedz, kamēr vēl silti, tad tie garšos debešķīgi.
Melleņu mafini stundas laikā
Šie mazie, gardie melleņu mafini izdodas vienmēr un garšo burvīgi. Mafini ir maigi, mīksti un patīkami mitri, un karstumā pussašķīdušās mellenes padara mafinus pilnīgi neatvairāmus gan garšas, gan izskata ziņā. Vienkāršs un ātrs veids, kā panašķoties melleņu laikā!
Pufīgie mafini kā 'Muffins and More'. Izdosies ar garantiju!
Mafini, tāpat kā pankūkas, ir našķis ar brīvdienu garšu. Ja mājās ir bērni, tad noteikti iesaisti gatavošanā arī viņus! Viens gan jāatceras: viss izdosies, ja šoreiz neimprovizēsii, bet ievērosi noteiktās mērvienības!
Svētku kēksiņi ar balto šokolādi un avenēm – viegli kā mākonīši
Mazos svētkus varam radīt mēs paši. Kopā uzcepot un nobaudot kādu kārumu, māju piepilda kārdinošs aromāts un prieka sajūta radīta. Šie kēksiņi būs viegli, ne pārāk saldi, bet bezgala gardi. Mafinu recepti iesaka gardēde Mārīte Eglīte.
Kanēļa mafini ar ābolu pildījumu un karameļu krēmu
Rudens ir laiks, kad varam palutināt savas garšas kārpiņas ar rudens veltēm, kas ir augušas tepat – Latvijā. Kulinārijas blogere Betija Kalēja piedāvā recepti kanēļa mafiniem ar sulīgu ābolu pildījumu un maigu karameļu krēmu.
Aveņu mafini ar drumstalām
Sulīgi vaniļas mafini ar saldām avenēm un zeltaini kraukšķīgām drumstalām. Ēd siltus, piedzerot auksta piena krūzi, vai atdzesētus kopā ar tējas vai kafijas tasi.
Mafini ar citronu pildījumu un bezē putu cepurīti
Valentīna dienā palutini savu sirdsāķīti, pagatavojot mafinus ar krēmīgu citronu pildījumu un bezē putu cepurīti. Neaizmirsti pievienot šķipsniņu mīlestības! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks".
Sulīgie aveņu un mandeļu mafini
Ja arī tev par mafiniem ir aizspriedumi, ka tie ir sausi, pagatavo šos un tavas domas mainīsies. Sulīgi, pateicoties svaigajām avenēm, saldi no banāniem un patīkami kraukškīgi mandeļu skaidiņu dēļ.
Trīskāršie šokolādes 'Mars' kēksiņi
Ļoti saldi šokolādes kēksiņi jeb mafini, kas priecēs šokoholiķa sirdi. Mafinus papildini ar šokolādes "Mars" batoniņu gabaliņiem – tos izmanto gan dekorēšanai, gan pildījumā, kā negaidītu pārsteigumu, kurā iekosties.
Grēcīgi gardā 'Snickers' kūka
Šokolādes biskvīts salikumā ar riekstu krēmu, putukrējumu un zemesriekstiem atgādinās visu mīlēto šokolādes batoniņu.
Zemesriekstu siera kūka bez cepšanas, kas var gaidīt ilgi
Šai kūkai cepeškrāsns vietā ir saldētava. Temperatūra nav jāregulē un taimeri arī nevajag. Vienkārši liec kūku saldētavā un velc ārā stundu pirms viesi ierodas! Īsta glābējkūka, ja viesi ierodas negaidīti, ar vairāku dienu kavēšanos vai arī, ja zini, ka kūkas taisīšanai viesu dienā nebūs laika.
Divas tortes vienā – 'Snickers' un Kijevas kūka
"Šī fantastiskā torte ir kaut kas pa vidu starp "Snickers" torti un "Kijevas" torti. Krieviski tortei ir nosaukums "Крещатый яр", kas burtiski tulkojas kā "Krustceļu aiza". Torti gatavoju savai mammai dzimšanas dienā," raksta Anastasija Safronova, kura ar šo torti startē "Tasty" recepšu konkursā.
Elementārais 'Snickers' saldējums bez saldējuma aparāta
Ja "Snickers" ir tava mīļākā šokolāde, tad šis būs tavs mīļākais saldējums. Lai pagatavotu atvēsinošo kārumu, nav nepieciešams īpašs aprīkojums – visu darbu paveiks mikseris. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Kārdinošā 'Snickers' siera kūka bez cepšanas
"Fantastiski garšīga siera kūka, ko īpaši novērtēs "Snickers" batoniņu cienītāji. Labā ziņa ir tāda, ka šo kūku varēs pagatavot arī tie kārumnieki, kam nav cepeškrāsns," stāsta receptes autore Kristīne Taujena.
Gardā, sulīgā un krēmīgā ābolkūka
Kad sezonas āboli stāv virtuvē maisos un trūkst ideju, kur vēl tos pielietot, pagatavo šo garšīgo ābolkūku. Tās smarža gatavošanas laikā radīs ziemīgu noskaņu, un gardu muti ar to mielosies visa ģimene. Recepti iesaka "Instagram" lapas "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
Gardā rudens ābolkūka
"Ja jūsu draugu, radu vai paziņu lokā ir kāds, kuram šogad antonovkas ražo bagātīgi, nekautrējieties uzprasīties uz kādu maišeli āboļu. Pretī varat droši apsolīt šo gardo rudens kūku. Pietiks ar vienu iebarošanas reizi. Protams, ja iedosiet recepti, tad nāksies vien pašam audzēt antonovkas, jo var gadīties, ka antonovkas saimnieks turpmāk kūku ceps pats un uz jautājumiem, vai nav kāds maišelis āboļu, atbildēs izvairīgi, kā sēņotājs par savām labākajām baraviku vietām. Tik garda ir šī kūka!" Tā savu kūku raksturo Anna no saimniecības SIA "Starspace", kas nodarbojas ar aitkopību.
Beramā ābolkūka 'Četras glāzes'
Ātrā ābolkūka bez liekām sastāvdaļām, bez mīklas iejaukšanas un rullēšanas. Ābolus receptē var aizstāt ar dzērvenēm vai brūklenēm. Šī kūka garšos lieliski gan karsta, pasniegta ar saldējuma bumbu, gan arī atdzisusi. Recepti iesaka mūsu lasītāja Baiba Kalniņa.
Ābolkūka ar bezē un valriekstu drumstalām
Garda ābolkūka ar bezē un valriekstu drumstalām - viesībām un ballītēm.
Fiksā kefīra mīklas ābolkūka
Ābolkūka steidzīgajiem – gardums pie tējas, kafijas vai piena glāzes.
Ābolu kūka ar Filadelfijas siera un olbaltumu cepurīti
Garda smilšu mīklas ābolkūka ar gaisīgu Filadelfijas siera un olu baltumu cepurīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Evija Šimanovksa, kura to iesūtījusi "Mana gardākā recepte ar Philadelphia sieru" konkursam.
Paradīzes ābolkūka ar vaniļu
Paradīzes ābolkūka - garantēta uzslava saimniecei.
Ābolkūka ar bezē 'cepurīti'
Garda un rudenīga ābolkūka ar gaisīgu bezē virskārtu, ko Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska. Šī ir viena no receptēm, kas piedalījās Cālis.lv un Zoombook rīkotajā recepšu konkursā.
Gardā ābolkūka ar rīvētas mīklas drumstalām
Ābolkūka garda gan silta ar pienu, gan atdzisusi ar tēju vai kafiju.
Ātrā franču ābolkūka ar vaniļas pudiņa un marcipāna pildījumu
Superātrā ābolkūka
Ābolkūka - izcilā
Svētku galdam vai mājinieku palutināšanai gatavota ābolkūka - izcilā.
Vienkāršā ābolkūka
Vienkāršā ābolkūka - pagatavošana būs pa spēkam pat iesācējam.
Rolbiskvīts, kas nepievils! Gadsimtu sena recepte
Kas var būt gardāks par kūku biskvītu? Sarullēts biskvīts ar ievārījumu! Vienkārši pagatavojams gardums, kas ar vienu kumosu aiznes atpakaļ bērnībā un bezrūpībā. Šai receptei ir gadsimtu sena vēsture, manai omītei to iemācīja viņas mamma, bet es recepti iemācījos vairāku gadu garumā, stāvot rindā uz bļodas izlaizīšanu.
Bezē rulete ar biezpiena un aveņu krēmu
Kraukšķīga bezē rulete ar kārdinošu biezpiena un aveņu krēma pildījumu. Īsts baudījums!
'Šarlotka' jeb ābolu kūka ar rozīnīti
Kārdinoša ābolkūka, ar kuras recepti dalās Anna Rozīte. Tā ir viena no viņas gadiem pārbaudītajām receptēm, kas jānobauda ik rudeni.
Bezē rulete ar vārīto krēmu un jāņogām
Kolēģi darbā jau atkal iesmies, ja atzīšu, kā tapa šis kārums, bet tā tiešām bija! Kaut ko gardu gribējās, tad nu no tā, kas ledusskapī bija, arī gatavojām. Ja vadīsies precīzi pēc norādēm, izdosies pagatavot īstenu vasaras gardumu, tikai rēķinies, ka katrs ēdājs gribēs papildporciju.
Bezē rulete ar šokolādes krēmu
Kad gavēnis beidzies, var sevi palutināt ar kādu kārumu. Bezē rulete prasīs zināmas iemaņas un roku veiklību, bet rezultāts pārspēs visu gaidīto! Izmēģini!
Saldā šokolādes 'desa'
Saldā šokolādes "desa" jeb "Melnā "kaka"", nosaukums, ko šim portāla "Cālis.lv" lietotājas, receptes autores "rose" mājās iecienītajam našķim neparastā izskata dēļ piešķīruši mazie kārumnieki, ir rulete, kura lieliski garšo no rīta kopā ar kafiju vai tēju.
Biskvīta rulete ar aveņu ievārījumu
Biskvīta rulete ar aveņu vai kādu citu ievārījumu lielisks papildinājums pie tējas vai kafijas.
Biskvīta rulete ar ievārījuma pildījumu
Vienkārši pagatavojama biskvīta rulete ar ievārījuma pildījumu.
Rullētā biskvīta mīkla
Rullētā biskvīta mīkla un pildi pēc vēlmēm vai vajadzības.
Saldummīļu sapnis – šokolādes desas kūka
Saldā "desa" jeb saldā brunete noteikti daudziem ir bērnības gardums, kas gatavots ne tikai ikdienā, bet arī svētkos. Ierasts, ka šo kārumu veido kā tādu desu, bet to var gatavot arī apaļu – gluži kā kūku! "Uzmanību, var rasties atkarība!" tā par šokolādes desas kūku saka garšīgā "Instagram" konta "Ēdiens un vēl" autore un veselīga dzīvesveida piekritēja Anna Dimpere.
Tikai divas sastāvdaļas: ātrā šokolādes kūka
Ja tev ledusskapī "aizķērušās" pāris olas un kādā virtuves plauktā stāv šokolādes tāfelīte, tad, naski ķeroties pie darba, jau pēc nedaudz vairāk kā 30 minūtēm varēsi mieloties ar gardu šokolādes kūku.
Sulīga šokolādes kūka ar bagātīgu šokolādes krēmu
Šokolādes nekad nevar būt par daudz! Šokolādi baudot, uzlabojas garastāvoklis. Pagatavo kūku saviem mīļajiem brīvdienās vai kā gardu pārsteigumu jubilejā un izbaudi šokolādes burvīgo garšu. Recepti iesaka gardēde Anna Škaravecka.
Elementārā šokolādes kūka iesācējiem
Vienkārša šokolādes kūka, ko var pagatavot pat pirmklasnieks, šādi sākot apgūt kūku cepšanas mākslu.
Grēcīgā šokolādes kūka ar ogām un krēmsieru
Pašā vasaras pilnbriedā tapa šī grēcīgi gardā un vieglā šokolādes kūka, kurai kā punkts uz "i" tika uzliktas pašu dārzā lasītās aromātiskās zemenes, bet droši vari izmantot arī avenes, upenes, jāņogas, mellenes vai citas sezonā aktuālās ogas.
Karaliskā šokolādes kūka bez cepšanas
Variācija par tik iecienīto un gardo šokolādes "desu" jeb "Saldo bruneti", kā to mēdz saukt. To var gatavot gan kēksa, gan kūkas formā. Ja vēlies, papildini ar riekstiem un marmelādi. Starp citu, šādu kūku savās kāzās bija pasūtījis arī princis Viljams.
Šokolādīgie braunija cepumi
"Tie ir visu cepumu karaļi – superšokolādīgi, apkārt kraukšķīgi un iekšā mīksti!" par braunijiem saka Ārija Avota savā jaunajā pavārgrāmatā "Mana mīļākā pavārgrāmata".
Pats gardākais braunijs ar šokolādes glazūru
Braunijs ir tik gards, ka ar vienu gabaliņu nepietiks un būs grūti apstāties no tā baudīšanas. "Esmu gatavojusi daudz brauniju, tik dažādus – ar ogām, riekstiem, pavisam vienkāršus. Bet tik gardu kā šis – nekad iepriekš," – recepti iesaka gardēde Linda Mežale.
Gardais šokolādes-ķiršu braunijs, kas kusīs uz mēles
Kārumnieku garšas baudījuma virsotne. Par braunijiem var teikt, ka viss vienkāršais ir ne tikai skaists, bet arī garšīgs. Izkusīs uz mēles! Recepti iesaka gardēde Evija Šimanovska-Karlsone.
Šokolādes braunijs ar krēmsieru un avenēm
Ja tev garšo šokolāde un avenes, tad noteikti pagatavo šo sulīgo brauniju! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.
Ķiršu braunijs ar krēmsieru
Grēcīgi garšīga šokolādes kūka ar ķiršiem un krēmsiera joslām. Tā iepriecinās gan tevi pašu pie tējas vai kafijas krūzes, gan liks justies īpašiem taviem ciemiņiem.
Braunija siera kūka
Decembrim piestāv šokolāde un deserti, ko citkārt negatavojam. Interesantu siera kūkas recepti mums atsūtījusi lasītāja Nataša, piedāvājam to izmēģināt arī jums! Kā raksta Nataša, kūka ir mutē kūstoša, mēreni salda, krēmīga, neuzbāzīga, bet sātīga.
"Oreo" siera kūka bez cepšanas
Šī gardā siera kūka radīta mazajai jubilārei Alise. Bet šādu kūciņu var pagatavot arī tad, ja mājās nav neviena jubilāra, toties visiem garšo "Oreo" cepumi un kūkas! Kūku pagatavojusi un recepti iesaka kūku meistare Ilze Kupča no Dabas saldumu maģijas.
Ļvivas siera kūka ar šokolādes glazūru
Gardā Ļvivas siera kūka sniegs laimes mirkli ne tikai Māmiņdienā. Recepti iesaka Lubānas kūku cepēja Dace Taukule.
Neparastā svaigā siera kūka krāsainai dienai
Piešķir savai dienai krāsas! Siera kūka, kas gatavota no krēmsiera un beztauku jogurta, saista uzmanību ne tikai garšas, bet arī sava izskata dēļ. Izteiksmīgais tonis iegūts no zilās spirulīnas, bet vari izmantot arī citu pārtikas krāsvielu. Dekorē ar krāsainām ogām, kas kontrastēs ar kūkas toni un izcelsies. Recepti iesaka gardēde, "Instagram" konta "ms.svece" autore Nora Svece.
Pasakainā siera kūka ar ogām
Siera kūka ir bagātīga, pilnīga un garšās izteikta. Tai vienkārši nav iespējams pretoties. Un siera kūka nekad neliek vilties, tā ir maiga, krēmīga un kārdinoša. Recepti savai lieliskajai garšai pilnveidojusi un kūku iesaka gardēde Elīna Henilāne.
Melleņu siera kūka bez cepšanas
Šīs kārdinošās kūkas noslēpums ir kraukšķīgā granolas pamatne un krēmīgajā pildījumā noslēptās mellenes, kas tīkami paukšķēs katrā kumosā.
Ņujorkas siera kūka ar ķiršiem
Slaveno Ņujorkas siera kūku var uzskatīt par visu siera kūku vecmāmiņu. Klasisko recepti papildinot ar skābenajiem ķiršiem, garšu baudījums būs neaizmirstams.
Maģiskā siera kūka
Maģiski gardas siera kūkas recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne. Ar vienu gabaliņu nepietiks un roka, gluži kā pēc burvju mājiena, pati stiepsies pēc nākamā.
Vienkāršā 'Oreo' siera kūka bez cepšanas
Vienkāršu neceptās "Oreo" cepumu siera kūkas recepti, kura neaizņem daudz laika, iesaka Zandis Kadakovskis.
Neceptā plūmju siera kūka
Šī ir man ļoti iecienīta recepte, kas atkarībā no sezonas tiek nedaudz pamainīta. Ja vasaras sākumā piedāvāju to pagatavot ar zemenēm un rabarberiem, tad šoreiz jāliek lietā plūmes. Arī šāda garšu kombinācija ēdājiem labpatika, tāpēc recepte godam pienākas arī ''Tasty'' lasītājiem.
Izcili vienkāršais melleņu un persiku pīrāgs
Pēc tirgus apmeklējuma, kad ogas un augļi sapirkti pārpārēm, un ledusskapī aizķērusies paciņa sviesta, var izcept šo gaužām vienkāršo ''galette''. Izcili labi garšos silts, pasniegts ar saldējuma bumbu vai jau atdzisis pie tējas vai kafijas.
Vienkāršā melleņu jogurta kūka bez cepšanas
Ir ļoti laba doma melleņu sezonu ieskandināt ar vienkārši pagatavojamu jogurta kūku, kuras pildījumam pievienots iebiezinātais piens, gaisīgs putkrējums un krietna sauja pirmo melleņogu, kas kūkai piešķir īpaši skaistu krāsu un patīkamu garšu.
Kārtainā ogu 'panna cotta' ar avenēm
"Manam vīram reti garšo deserti, bet šo "panna cotta" viņš man lūdz gatavot regulāri. Krāsai pievienoju melleņu, ķiršu un zemeņu biezeņus," – stāsta receptes un garda "Instagram" profila autore Elena Pudāne.
Sulīgā melleņu drumstalkūka
"Kad sirdī jau ienācis pavasaris un prāts saka, ka nav nemaz tik tālu līdz nākamajai melleņu ražai, steidzami jāveic saldētavas tīrīšana. Nogurusi no melleņu musa kūkām, funktierēju, ka prasītos uzcept tādu pamatīgu melleņu pīrāgu. Pamanīju ledusskapī aizsēdējušos paniņu pudeli, kas tā vien prasījās tikt likta lietā. Pateicoties paniņu žēlabainajam saucienam pēc lietderības, rezultātā tapa bezgala garda melleņu drumstalu kūka," – šādi savu kārdinošo recepti piesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore.
Melleņu un banānu brokastu smūtijs
Uzmundrinošs brokastu kokteilis – melleņu un banānu smūtijs ar auzu pārslām. Ar sastāvdaļu proporcijām vari variēt pēc sirds patikas, izmantojot vairāk vai mazāk melleņu, jogurta vai auzu pārslu.
Vienkāršā melleņu kūka
Ogu laiku nevar nemīlēt – tās var grābt saujām, un ēst, līdz lūpas no laimes un garduma kļuvušas zilas. Tāpēc, ja jau ir tikts pie skaista spainīša ar mellenēm, tās ir jāliek lietā, pagatavojot ko brīvdienai pavisam atbilstošu – vienkāršu melleņu kūku. Tā it nemaz neprasa lielas pūles un kulinārās zināšanas – sanāks visiem un garšos fantastiski!
Fiksais bezē un putukrējuma deserts ar mellenēm
Ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti gards deserts. Putukrējuma un bezē cepumu slāņi mīsies ar gardajām mellenēm. Ja ir vēlēšanās, melleņu vietā var izmantot arī citas ogas.
Melleņu mafini
Melleņu mafini - vasaras ogu laikā.