sviesta pupiņas, sacepums
Foto: Shutterstock
Sviesta jeb pākšu pupiņas, gan dzeltenās, gan zaļās, ir īsts superprodukts. Tās paēdina garšīgi un sātīgi, tās var ēst vienkārši vārītas, tās var cept, sautēt, sutināt, likt zupās, mērcēs, sautējumos un sacepumos, pievienot salātiem. Sviesta pupiņu galvenā misija ir pabarot. Un to viņas dara ar pašcieņu, mierīgi un garšīgi.

Pupiņu pākstis, novārītas kopā ar burkānu ripiņām, kādu ķiploka daiviņu un garšvielām, lieliski garšo karstas. Ēdamas gan kā piedeva, gan vienas pašas – vienkārši, garšīgi un sātīgi. Sviesta pupiņas mājās reizēm īpaši var novērtēt pirmsalgas dienās un tajos brīžos, kad cilvēks saņemas vājēt – kaloriju pupiņās pamaz, īpaši zaļajās, šķiedrvielu un sātīguma – pa pilnam!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!