karbonāde, koka galds
Foto: Shutterstock
Karbonādei, protams, sezonas nav. Bet visīstākais laiks karbonādēm ir tieši tagad, septembrī. Kad Latvija rok kartupeļus, kamēr saulei pāri skrien mākoņu dekorācijas kā tādā Verdi operas lieluzvedumā, pārdabīgā, dramatiskā skaistumā izēnojot ainavas, un uz debesu audekla savus paraksta ķekšus uzvelk aizlidojošo putnu kāši. Tāds mums tas rudens. Bet viss šai dzīvē ir līdzsvarā, gan rudens daile, gan kartupeļu rakšana, gan rudens skumjas, gan rūcošs vēders. Jā, īstākais laiks karbonādēm ir tagad.

Tagad, kad jābaro talcinieki – un tad jau bez karbonāžu kalna galdā nekā. Tagad, kad jābrauc uz laukiem omei palīgā, un tur jau ar zeltainām karbonādēm, karsti kūpošām buļbām, Latgales salātiem un graķīti uz galda sagaida un pavada. Tagad, kad jādodas brīvdienu izbraucienos pa Latviju pirmos rudens krāšņumus un dzērvju dejas skatīties – un tad jau bez iebraukšanas kādā kārtīgā lauku krogā pa ceļam nekā, un karbonādes tur būs mūžu mūžos kā dziesma.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!