Tēva dienas kūkas. Pa spēkam pat vismazākajiem!
Foto: Shutterstock

Māmiņas tiek sveiktas pavasarī, tēti – rudenī, kad septembra otrajā svētdienā tiek atzīmēta Tēva diena. Bučs un kūkas tiek abiem! Ja bučas izdodas vienmēr, tad kūkas vērts izvēlēties tādas, kas nav jācep – tās parasti izdodas ar garantiju!

Laikā, kad biju maza, Tēva dienu neatzīmēja. Savu tēti sveicu vārda un dzimšanas dienā. Atceros arī savu pirmo mēģinājumu viņam uzcept kūku, ne tikai pasniegt zīmējumu. Ja nemaldos, tad recepti atradu laikrakstā “Pionieris” vai kādā citā bērniem veltītā preses izdevumā. Kūka saucās “Ātrā kefīra kūka”, kur galvenās sastāvdaļas bija kefīrs un upeņu ievārījums. Receptē tika apgalvots, ka šī ir pati vienkāršākā kūka un sanāks arī iesācējam. Es sevi par tādu uzskatīju un ķēros klāt, neļaujot nevienam palīdzēt un izdzenot visus no virtuves. Vai kūka sanāca? Nē! Es biju aizmirsusi miltus. Pannā pludoja kefīra – upeņu pudiņķīselis! Un pludoja arī mana seja no asarām. Tētis gan teica, ka tā ir labākā dāvana, ko saņēmis, bet es pretim kliedzu, lai nemelo!

Cepumu debesskrāpji

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!