ķiplokmaize
Foto: Shutterstock
Karstmaize ir aizkustinošs ēdiens – tā vienmēr ir neperfekta: te tomāts pārsprādzis, te siers notecējis, te garoziņa sānos mazliet apdegusi. Karstmaize ir kā sirdsšķīsts simbols vienkāršam mājīgumam un omulīgumam. Lai cik kāds noguris, sapūcējies, sastresojies, apvainojies vai nepieejams kā misters Ročesters, agrāk vai vēlāk karstmaize spēj atkausēt ikvienu sirdi. Pat Dagnija no "Limuzīna Jāņu nakts krāsā", kurai, kā zināms, salta sirds, atplauktu, uzēdot karstu siermaizi ar kraukšķīgām maliņām – tieši no pannas.

Karstmaižu vakars vienmēr ir laba ideja. Skaidrs, ka cilvēki nedzīvo no dārzeņu sautējuma, dienišķās kotletes un sabalansēta uztura vien – kādreiz cilvēkiem vajag atslābt, sanākt kopā un vakariņās cept karstmaizes. Tieši tādas, kādas katram garšo, ar visām iespējamām sastāvdaļām. Visu veidu un krāsu siers, olīvas, tomāti, desa, šķiņķis, sēnes, halapenjo, čili, paprika, ķiploks, sīpols... Saliekot visas "karstmaižu lego" sastāvdaļas uz galda, izskatās kā čaklo roku darbnīcā, un kārtības nekādas, bet – tas jau ir jauki un pieder pie lietas. Vislabākais – beigu beigās katrs dabū to, ko uzskata par labāko karstmaizes versiju, turklāt vēl mazliet pagaršo kāda cita ideju. Idille!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!