baltmaize, pītā
Foto: Shutterstock
Sācies laiks, kad maizes cepšana silda gan māju, gan sirdi. Un, kad karstais klaipiņš ir ārā no cepeškrāsns un to apsedz ar tīru dvielīti, nevar vien sagaidīt, kad varēs nogriezt pirmo šķēli. Kraukšķīga garoziņa, gards un labs mīkstumiņš un tā smarža... Nav nekā labāka.

Dažādi kulinārie trendi nāk un iet, bet maizes cepšana mājās neiziet no modes nekad. Varbūt arī tāpēc, ka laikā, kad veikalos un tirdziņos var nopirkt dažnedažādas maizes un maizītes, nekad un nekur nevar nopirkt to un tādu maizīti, kas ēsta bērnībā. Nav vairs to veikalu, kur to garšīgo maizi varēja nopirkt, un daudziem nav vairs to cepēju mājās, kas to garšīgo maizi cepa.

Manā bērnībā bija trīs pasaulē gardākās maizes, ko varēja nopirkt veikalā. Piemājas veikalā tā bija ogu maize – salds baltmaizes kukulītis ar daudz, daudz rozīnēm, pa virsu uzbērti rieksti, kas ceļā uz mājām vienmēr kaut kā... "pazuda", arī dažas rozīnes mājupceļā neglābjami bija "pagaisušas". Tad vēl Mellužu mazajā veikalā varēja dabūt karašiņas – apaļus kukulīšus, kas, ja palaimējās, reizēm bija pavisam karsti. Ar sviestu apsmērēta siltas karašiņas šķēle bija īsts gardums. Un trešā visgardākā maizīte bija radziņi ar ķimenēm un lieliem sāls kristāliem, ko varēja dabūt Mellužu maizes veikalā. To lauza pa gabaliņam vien, tikko ārā no veikala, un visgaršīgākie, protams bija kraukšķīgie radziņa galiņi.

Foto: Shutterstock

Tādu maizi kā bērnībā nopirkt vairs nevar nekur. Bet var mēģināt uzcept. Ar maizi ir tāpat kā ar daudziem citiem ēdieniem, ko teorētiski var nopirkt: mēs cepam un vāram tāpēc, ka cenšamies nokļūt tuvāk bērnības garšām un smaržām, vārdu sakot – pašai bērnībai. Vai laimīgākiem laikiem. Vai īpašām atmiņām. To īpašo garšu atkārtot visbiežāk nav iespējams, bet pats cepšanas process ļauj atmiņas uz brīdi izbaudīt pavisam taustāmi.

Protams, nostaļģija nebūt nav vienīgais iemesls, kāpēc mājās smaržo pēc maizes. Īstais saimnieces gars mūsos atmostas tieši ar maizes cepšanu – un gribas cept nevis atmiņas, bet savu šodienu, izbaudīt savu saimnieces spēku un varēšanu, izjust laimi un mieru, cepot savējiem un piepildot māju ar brīnišķīgu smaržu. Maizes cepšana ir mierpilna un omulīga darbošanās, kas prasa kādu strēķīti laika un harmonizē kā reti kas šajā pasaulē.

Ir gan tāds teiciens: jo dusmīgāka saimniece, jo labāk rūgst maize. No seniem laikiem nācis ticējums, ka, maizi mīcot, vajagot stipri dusmoties, būšot gardāka maize. Bet mūsu laikos, kad maizi cep drīzāk aiz patikšanas, nekā aiz vajadzības, nav ko bojāt šo procesu ar dusmošanos. Tāpat skaidrs, ka ar dusmīgo mīcīšanu domāta kārtīga un enerģiska mīklas klapēšana, un to var darīt arī ar priecīgu prātu! Varbūt to teicienu vajag mazliet pārveidot: mīci maizi dusmīgi, bet cep priecīgi!

Foto: Shutterstock

Maizes cepšana ir ļoti radoša nodarbošanās, kas sniedz ļoti daudz prieka. Sajūta, ka spēj uzcept maizi un pabarot ģimeni, ir ļoti iedvesmojoša un pacilājoša. Iespēju radoši izpausties, cepot maizi, ir bezgalīgi daudz. Sākot no iekšpusē mīkstiem kā pūka un ārpusē kraukšķīgiem baltmaizes mazkukulīšiem, beidzot ar aromātisku saldskābmaizi un sātīgu rupjmaizi. Sākot no vienkāršām ķiplokmaizēm, sēkliņu maizēm, kabaču maizēm un banānmaizēm (mājsēdes laikā tās tika ceptas un ceptas līdz apnikumam, bet nu, šķiet, gribas baudīt atkal!), beidzot ar bagātīgi pildītām maizēm, maizes pīnēm un fokačām ar rudenīgām sīpolu, tomātu, olīvu un citu labumu gleznām virsū.

Foto: Shutterstock

Lai jūsmājās miers, prieks un svaigu ceptas maizes smarža! "Tasty" dalās ar receptēm no sava bagātīgā maizes recepšu klāsta – te būs gan vienkāršāk un ātrāk sacepamas, gan ar, gan bez raudzēšanas, gan tādas, kur likt lietā meistarību. Lai garda mielošanās!

Īru sodas maize jeb baltmaize bez rauga

Foto: Shutterstock

Īru bezrauga maize jeb sodas maize vislabāk garšos silta. To pasniedz ar sviestu un dažādām uzkodām, līdzīgi kā jebkuru baltmaizi. No dotā produktu daudzuma sanāks divi kukulīši maizes.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Prāvā ražas svētku maize

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tā kā augusts ir laiks, kad uz laukiem tiek novākti graudi, īstā lieta, ar ko šo notikumu svinēt, ir maizīte. Vadoties pēc attēlos redzamās pamācības, arī mājās iespējams izcept lielu un izskaistinātu kviešu baltmaizes kukulīti. Vajadzīgi vien milti, pacietība un uzticama cepeškrāsns.

Lasīt vairāk

Vienkāršā mājas baltmaize

Foto: Vida Press

Jautājot, kura smarža visvairāk saistās ar mājīgumu, nenoliedzami līderos būtu svaigi ceptas maizes smarža. Lai padarītu īpašāku kādu sestdienas rītu, iesakām reiz izcept maizi pašiem. Šai vienkāršajai receptei nevajadzēs ne raudzēšanu, ne speciālu maizes cepamo mašīnu. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Paniņu bulciņmaize

Foto: Shutterstock

Cepeškrāsnī cepta, svaiga un garda paniņu bulciņmaize, kas derēs gan burgeru gatavošanai, gan dažādu pildījumu smērēšanai.

Lasīt vairāk

Recepte no grāmatas: vislabākā siera un ķiploka maize

Foto: DELFI

Ķiploks ir garšaugu līderis! Liec zupās un sautējumos, iecep maizēs, piespied klāt mērcēm, cep vienu pašu vai sapāro ar citiem dārzeņiem. Ķiploks ir klātesošs visās pasaules virtuvēs un pamatoti – ēdiens iegūst garšu, vampīri turas pa gabalu un saaukstēšanās atkāpjas!

Lasīt vairāk

Recepte no grāmatas: 'muļķu drošā' fokača ar tomātiem

Foto: DELFI

Ja fokača būtu dzimusi Latvijā nevis Itālijā, tad, visticamāk, mēs to sauktu par plātsmaizi un bagātīgi nobērtu ar dillēm un gailenēm. Tiesa, to mēs varam darīt arī tagad, jo fokačas mīklas pamatne pieļauj daudz un dažādu eksperimentu.

Lasīt vairāk

Mājās cepta sēklu maize

Foto: DELFI

No draudzenes Agitas iegūtā maizes recepte aktrises Annas Klēveres virtuvē stāv piestiprināta pie ledusskapja un tiek izmantota bieži. Cept maizi aktrisei nozīmē justies komfortā. Ja ir cepeškrāsns, kēksa forma un vēlēšanās, tad maizi mājās var izcept ikviens.

Lasīt vairāk

Burkānmaize ar riekstiem un žāvētiem augļiem

Foto: Ieva Berga

Sulīga, bagātīga burkānmaize piestāv rudenim. Gardums, kas piepilda māju ar brīnišķīgu smaržu un vairo omulību. Recepti iesaka dizainere Ieva Berga.

Lasīt vairāk

Mīksta maizīte ar kraukšķīgu garoziņu

Foto: Veronika Ļevša

Tikko ceptas maizes smarža mājās, iespējams, ir viena no skaistākajām smaržām pasaulē. Un pašas cepta maize ir katras saimnieces lepnumiņš. Tagad, kad rudens atkal tāds skarbāks gadījies, mājās cepta maize liekas divtik vērtīga – nomierina, harmonizē un dara priecīgu. Recepte nākusi no Veronikas Ļevšas mājīgās un jaukās virtuves.

Lasīt vairāk

Kabaču maize ar valriekstiem

Foto: No privātā arhīva

Tās ir laimīgas mājas, kur smaržo pēc svaigi ceptas maizes. Kabaču laika gardums ir kabaču maize. Recepti pārbaudījusi (pievērsiet uzmanību variācijas iespējām receptē!) un sirsnīgi iesaka dūla Ilze Kuduliņa.

Lasīt vairāk

Tulkotājas Silvijas Brices fokačas recepte, kas nedrīkst pazust neparko un nemūžam

Foto: No privātā arhīva

Karstās vasaras pēcpusdienās jāsēž olīvkoku vai ābeļu paēnā un jāēd fokača, piedzerot ar ledusaukstu ūdeni atšķaidītu baltvīnu. Ak, dolce vita, dzīve ir skaista! Tiesa, klasiska itāļu fokača, pasniegta karsta tikko no krāsns, ir brokastlaika uzkožamais, bet nebūsim nu sīkumaini. Fokača māca lietas tvert vieglāk – kā jau itāliete!

Lasīt vairāk

Svētku babka – rauga mīklas pīne ar riekstiem un augļiem

Lai gan svētkus šobrīd rīkot nevaram, neviens vēl nav aizliedzis sarīkot dzīres, kaut vai tikai sev pašam. Vēsiem un sniegotiem janvāra vakariem piestāv kanēļa, grauzdētu riekstu un žāvētu augļu smarža. Apvienojiet šo garšu sprādzienu vienā rauga mīklas pīnē – babkā.

Lasīt vairāk

Tikai piecas sastāvdaļas: katlā cepta vienkāršā franču maize

Šī ir vienkāršākā franču maizes recepte, kurai nepieciešamas vien piecas sastāvdaļas! Un pilnīgi noteikti tās visas jau atradīsi savā virtuvē. Gatavošana neprasa lielu ķimerēšanos, bet rezultātā iegūsi tik glītu kukulīti, ka mājiniekiem šķitīs – tas nācis no kādas smalkas beķerejas. "Ja sirds kāro pēc svaigi ceptas maizes, bet negribas darboties ilgi, šī recepte ir tieši tev!" iesaka "Cook.me" autore, vides aktīviste, kas vēlas darīt pasauli labāku, Nīna.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepta garda maizīte ar sēkliņām

Foto: Shutterstock

"Maizīti cepot, jādomā labas domas, citādi tā neizdosies, kā cerēts," stāsta saimniece, receptes autore Inese Urka. Maizītes cepšana mājās ir ļoti ģimeniska un maģiski spēcīga, emocionāla nodarbe. Cepšanas process nav sarežģīts, maizīti var izcept jebkurš cepeškrāsnī. Bet – un tas gan ir svarīgi –, cepot maizīti, vajadzīgs iekšējs miers, labvēlība un mīļi vēlējumi tās ēdājiem.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgā itāļu maizīte ar rozmarīnu un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Privātais arhīvs

Atmiņā aust viesošanās kādā Itālijas mazpilsētas restorānā, kur gaisā virmo svaigi ceptas maizītes vilinošais aromāts. Gardā fokačas maize būs lieliska ne tikai kā piedeva citiem ēdieniem, bet viena pati. Saulē kaltētie tomāti piešķir īpašu garšu, bet vari fokaču dekorēt, ar ko vien sirds vēlas. Fokačas recepti savā "Facebook" kontā "Anna's Sweet Cakery" iesaka tās autore Anna Škaravecka.

Lasīt vairāk

Mājās cepta maize ar bekonu un kukurūzu

Foto: Vida Press

Ar šo mājās cepto maizīti rīts būs spēcinoši sātīgs – kukurūzas graudu saldums, siera ņiprums un bekona sāļums kopā veido patīkami kontrastējošu garšu. No dotajām sastāvdaļām iegūsi vienu kukulīti.

Lasīt vairāk

Jauns izaicinājums maizes cepējiem – krāšņi dekorētas fokačas

Foto: Privātais arhīvs

Karantīnas apstākļos liela daļa mājās palicēju ir iemēģināši roku maizes cepšanā. Kad apgūta skābmaizes un franču bagetes cepšanas tehnika, laiks izmēģināt ko jaunu! Sociālos tīklus pāršalcis jauns trends – itāliešu tradicionālās fokačas maizes, kas, dekorētas ar dārzeņiem, garšaugiem un citiem labumiem, pārtop īstos mākslas darbos. Savu ziedošās fokačas recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.

Lasīt vairāk

Nemaize jeb maize bez miltiem

Foto: "Gemoss" publicitātes foto

Šajā laikā maizes cepšana mājās kļuvusi par kulta lietu, tāpēc "Gemoss" vadītāja Ieva Treija padalās ar savu iecienīto nemaizes jeb maizes bez miltiem recepti. Pagatavošana ir vieglāka par vieglu – visas sastāvdaļas tikai jāsamaisa un par pārējo parūpēsies cepeškrāsns. Turklāt šī maize, pateicoties pilnvērtīgajam sastāvam, ir ļoti sātīga.

Lasīt vairāk

Vienkāršā iesala maize bez raudzēšanas

Foto: Privātais arhīvs

"Maizītei ir interesanta garša, kraukšķīga garoziņa. Tā īpaši labi garšo, pārziesta ar sviestu. Šī ir visvienkāršākā recepte maizes iejaukšanai bez raudzēšanas," teic mūsu lasītāja Laila Rudzone, iesakot pārbaudītu mājās ceptas maizes recepti.

Lasīt vairāk

Foto recepte: kā pagatavot ideālās burgermaizītes

Foto: Privātais arhīvs

Mājās ceptiem burgeriem ir virkne priekšrocību. Varam tos komplektēt, izvēloties savas iecienītākās sastāvdaļas, un iztikt bez nevēlamām piedevām. Lielākais mājas burgeru mīnuss ir tāds, ka parasti izvēlamies veikalā nopērkamās burgermaizītes, īpaši nebēdājot par to sastāvu un svaiguma pakāpi. Nākamreiz, pošoties burgeru ballītei, nepaslinko maizītes izcept mājās. Pufīgas, čaganas un debešķīgi smaržojošas bulciņas ar kraukšķīgām sezama sēkliņām tavus burgerus iecels jaunā kvalitātē. Pārbaudītu recepti iesaka "Facebook" domubiedru grupas "Hunting & Cooking Latvija" dalībniece Lauma Zīle.

Lasīt vairāk

Mājas saldskābā maize no 'ķieģelīša'

Foto: Privātais arhīvs

"Uzcept maizi mājās brīvdienu rītos un piepildīt telpu ar aromātisku smaržu –tajā ir kaut kas kārdinošs un mīļš. Šādu maizīti pirmo reizi nogaršoju apmēram 1978. gadā, kad mani ar to pacienāja kāda daktere. Šī tad nu ir viņas ieteiktā recepte, ko esmu atzinusi par labu esam," tā pārbaudītu maizes recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.

Lasīt vairāk

Lietuvas garšas: rudzu-griķu maize ar kartupeļiem

Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Dzimtbūšanas laikos lielākā daļa zemnieku ēda tā saukto nevētīto maizi, t.i., ceptu no graudiem un samaltu kopā ar pelavām. Īstu rudzu maizi tā brīža zemnieki cepa tikai svētkos. Pēc dzimtbūšanas likvidēšanas šī maize izzuda. XIX gs. otrajā pusē nabadzīgākie zemnieki tikai sliktas ražas gadā ceptajai maizei pievienoja citu graudaugu miltus vai lauka augu sēklas, vai kartupeļus. Ar šiem dārzeņiem ceptā maize esot mīkstāka un irdenāka.

Lasīt vairāk

Vienkāršā bērnības saldskābmaize no 'ķieģelīša'

"Šī ir vienkārša un pārbaudīta recepte mūsu mājās iecienītai saldskābmaizei no "ķieģelīša". Maizīte smaržo un garšo gluži kā bērnībā!" teic receptes autore Laila Trektere.

Lasīt vairāk

Suitu novada garšas: skābmaize

Foto: Dzintars Leja

Atsaucoties "Tasty" aicinājumam dalīties ar tradicionālo ēdienu receptēm, biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā skābmaizes recepti no suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.

Lasīt vairāk

Katlā cepta Ņujorkas maize bez mīcīšanas

Foto: Shutterstock

Ņujorkas maize bez mīcīšanas – gatavā maize ir ar skaistām, lielām, neregulārām porām, cietu garoziņu, "moderna" – bez cukura, taukvielām, bet tai ir kāda brīnišķīga īpašība – tā ir ļoti lēta!

Lasīt vairāk

Olīvu maize ar rozmarīnu

Foto: Privātais arhīvs

Itālijas garšas latvieša virtuvē – maize ar olīvām, saulē kaltētiem tomātiem un rozmarīnu! Recepti iesaka Sanita Briķe.

Lasīt vairāk

Gardā svētku maize ar diļļu-ķiploku sviestu

Foto: Publicitātes foto

Aicinot Latvijas svētkus svinēt ģimeniskā gaisotnē, kopīgi gatavojot un 18. novembrī sēžoties pie skaisti klāta svētku galdam, kulinārijas bloga "Našķoties" saimniece Zane Ozoliņa sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieks” iesaka iesmaržināt māju ar svaigi ceptas maizes smaržu, ceļot galdā vēl silto kukulīti ar diļļu-ķiploku sviestu.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgā fokača

Foto: Publicitātes foto

Šī ir vienkāršāka un ātrāka maizes versija un lieliski piestāvēs aperatīvam, pie dažādām uzkodām, pastētēm un smēriņiem, grilētu papriku, karamelizētiem sīpoliem utt. Recepti iesaka Linda Vilmansone.

Lasīt vairāk

Vienkāršā griķu miltu maize

Foto: Privātais arhīvs

"Vienkārša griķu miltu maizīte – ātri pagatavojama, garšīga un veselīga," tā savu iesūtīto recepti piesaka Maija Logina.

Lasīt vairāk

Dagdas novada tradicionālā maize

Foto: Publicitātes attēli

Dagdas novada muzeja "Andrupenes lauku sēta" tradicionālās maizes recepti piesaka Dagdas Tūrisma informācijas centrs.

Lasīt vairāk

Fokača ar olīvām un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Shutterstock

Šī Itālijas noskaņas maize labi garšos gan karsta, gan jau atdzisusi nākamajā dienā. Mērcē to olīveļļā, pesto vai apzied ar kādu gardu smēriņu.

Lasīt vairāk

Mājās cepta maize no trīs veidu miltiem

Foto: DELFI

Pašu cepta maize – tas nebūt nav sarežģīts uzdevums. Ja garšvielu plauktiņā ir sausais raugs, milti un ūdens, ar to pietiek, lai izceptu kārdinošu maizes klaipiņu.

Lasīt vairāk

Biešu un krēmsiera maize

Foto: Publicitātes attēls

Koši sārta un ļoti garda biešu un krēmsiera mīklas maize. Tā būs īpaši sātīga un izteiksmīga, pateicoties biešu garšai, tāpēc pasniedz ar sviestiņu vai svaigo sieru. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā "Elvi".

Lasīt vairāk

Gardā ķiplokmaize ar bagātīgu siera pildījumu

Foto: Shutterstock

Jau iedomājoties vien ar sieru bagātīgi pildītas, zeltainas un kraukšķīgas ķiplokmaizes bagātīgo garšu, sariešas pilna mute siekalām. Neliedz sev šo baudījumu un pagatavo jau šodien!

Lasīt vairāk

Griķu maize ar sēkliņām

Foto: Shutterstock

Bagātīga griķu maize, kuras mīklā nav izmantoti ne milti, ne olas, ne taukvielas. Var ēst, kamēr silta – tad tā būs ļoti garda.

Lasīt vairāk

Kabaču maize

Foto: Shutterstock

Viegla, garda maizīte ar kabaču skaidiņām un kraukšķīgu garoziņu.

Lasīt vairāk

Mājās cepta saldskābmaize

Foto: Shutterstock

Kas gan var būt labāks par siltu, pašceptu saldskābmaizes riecienu, kam tikko pakusis garšaugu sviestiņš? Īsta Latvijas garša.

Lasīt vairāk

Brioša maize

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izcili gaisīga un sviestaina rauga mīklas maizīte –
franču brokastu klasika. Pasniedz briošu (brioche), kamēr vēl maize silta, kopā ar iecienītāko ievārījumu.

Lasīt vairāk

Saldā pīne ar kanēli un rozīnēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mājās cepta saldā maize ar rozīnēm, kanēli un spožu pūdercukura glazūru. Ideāli garšos pie kādas tējas tases, maizes riku apziežot ar sviestu, ievārījumu vai medu.

Lasīt vairāk

Rupjmaize ar sīpoliem

Foto: Shutterstock

Pikanta ceptu sīpolu rupjmaize ar malta koriandra un melno piparu piedevu. No dotā daudzuma sanāks četri nelieli klaipiņi.

Lasīt vairāk

Pilngraudu miltu maize ar āboliem un sidru

Viena ko klasiskās poļu maizes recepšu modernākajām variācijām. Maizes pagatavošanā bez miltiem un rauga izmantotas arī tādas slepenas sastāvdaļas kā sidrs un ābola gabaliņi. Mīklu var papildināt ar riekstiem, žāvētiem augļiem, sēkliņām un citām sastāvdaļām. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.

Lasīt vairāk

Maize ar valriekstiem un sieru

Foto: Shutterstock

Garda, kraukšķīga pašcepta maizīte, tik garšīga vēl silta ar sviestu.

Lasīt vairāk

Klasiskā banānmaize

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Banānmaizei vai kēksam ar banāniem ir ļoti daudz variāciju. Šī recepte ir ļoti klasiska un sviesta kēksa mīklu aromatizē tikai ar banāniem. Tā kā banāni ir saldi, banānmaizei pievieno daudz mazāk cukura nekā citām kēksu mīklām.

Lasīt vairāk

Banānmaize ar datelēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšīga un salda banānmaize, kuras viducī paslēpušās saldās dateles. Ideāli garšos kopā ar kādu glāzi piena, tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Mājās ceptas beigeļu maizītes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Maltīte būs daudz gardāka, ja sviestmaize, kuru pagatavosi, būs no pašceptas maizītes. Izrādās, arī apaļos beigeļus izcept nemaz nav tik grūti, to pufīgums slēpjas gatavošanas niansē - maizītes pirms cepšanas tiek pavisam īsu mirkli apvārītas ūdenī. Ir vērts pamēģināt!

Lasīt vairāk

Maize ar kraukšķīgo garoziņu 'ciabatta'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardā Vidusjūras maizīte ciabatta jeb latviski dēvēta par čabatu garšos ikvienā maltītē. No kviešu miltiem gatavotās mīklas sanāks divi maizes klaipiņi, kurus baudīt siltus kopā ar olīveļļu, balzamiko etiķi vai sviestu.

Lasīt vairāk

Fokača - itāliešu maize

Foto: Shutterstock

Fokača ir garda un aromātiska itāliešu maize ar ķiplokiem, olīvām un garšaugiem. Tās cepšanai vari izmantot arī saulē kaltētus tomātus.

Lasīt vairāk

Ķirbju maize

Foto: Shutterstock

Ķirbju maize - kārtīgs maizes kukulis, pēc konsistences atgādina itāļu ciabata maizi.

Lasīt vairāk

Melleņu - banānu maize

Foto: Shutterstock

Īpaši garda melleņu - banānu maize.

Lasīt vairāk

Indiešu maize Naana

Foto: Shutterstock

Svaiga, pašcepta un garda indiešu maize Naana.

Lasīt vairāk

Diētiskā banānmaize ar sēkliņām un kakao

Foto: DELFI

Ja meklē ideju brīvdienu brokastīm un augļu traukā aizkavējušies pārgatavojušies banāni, tad no sirds iesakām izmēģināt šo banānu maizes recepti. Kādēļ diētiskā? Jo sviesta vietā tiek izmantots ābolu biezenis.

Lasīt vairāk

Olīvu un sēkliņu maize

Un māju piepilda brīnišķīga tikko ceptas maizes smarža. Olīvu un sēkliņu maizes recepti iesaka veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Auzu pārslu - kļavu sīrupa maize

Foto: Shutterstock

Veslīgā auzu pārslu - kļavu sīrupa maize.

Lasīt vairāk

Rudzu miltu un sēklu maize

Foto: Shutterstock

Garda un veselīga rudzu miltu un sēklu maize cepšanai maizes mašīnā.

Lasīt vairāk

Tumšā čabatas maize

Foto: Shutterstock

Tumšā čabata - brangs kukulis lieliski garšos vēl silts, sagriezts šķēlēs, kas pārziestas ar sviestu.

Lasīt vairāk

Pitas maize turku gaumē

Foto: Shutterstock

Esiet turku ēdienkartes cienītājs? Nobaudiet pitas maizi turku gaumē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!