Pēc Bertas Palmeres pasūtītām mazkūciņām saviesīga pasākuma vajadzībām uz braunija īsto un pareizo recepti pretendēja daudzi konditori. Vieni publicējās žurnālos un grāmatās, citi sludināja, ka īstā brauniju recepte ir tikai pie viņiem. Skaidrs ir viens – braunijs ir caur un cauri amerikānis, lai kas tam arī būtu sastāvā. Tāpat diezgan liela vienprātība valda, ka braunijs ir tumšās šokolādes našķis un viņa ideālā forma ir kvadrāts. Likt klāt riekstus, smērēt ar aprikožu sīrupu, ēst karstu ar saldējumu vai aukstu ar pārbērtu pūdercukuru, tās jau ir nianses. Cita leģenda vēsta par kādu sievieti Bostonā, kura, šokolādes kūku cepot, ir aizmirsusi piebērt cepamo pulveri, bet tā vietā, lai plēstu sev matus par nepacēlušos kūku, viņa novērtēja blīvās un mitrās kūkas tekstūru un garšu, atzina to par labu esam un pasniedza viesiem.
Recepšu kolekcijas
Grēcīgais pavedinātājs braunijs no Amerikas un viņa radi (1)
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit