sautētas vistu aknas
Foto: Shutterstock
Absolūta mīlestība un tikpat absolūts noliegums. Runājot par aknu pārvēršanu dažādos ēdienos, vienaldzīgo nav. Laikā, kad aktuāla visa veida ietaupīšana, aknas ar savu cenu un piedāvājumu izvirzās līderos un dažam labam noliedzējam liek pārskatīt savu viedokli un meklēt receptes, jo viss atkarīgs, kā aknas pagatavo. Pastēte nav vienīgais veids!

Gaļasmašīna, mans lielais un bārdainais tētis un es, kurai viņš atļauj gaļasmašīnas vēderā likt apceptus akniņu gabalus. Vēl vairāk, viņš atļauj man ar karoti panašķoties ar samalto masu. Brīdī, kad samaltā masa tika samaisīta ar visādām piedevām un salikta bļodiņās sastingt, man vairs neinteresēja. Fū un pē, aknu pastēte man negaršo! Tad jau labāk gabaliņos saceptas aknas uz baltmaizes, tās bija krietni gardākas!

Es izaugu, pieaugu, iemācījos ēst vārītus burkānus, ceptus sīpolus un olīvas. Arī aknu pastēte man iegaršojās tik ļoti, ka sāku to gatavot pati. Jāteic, ka aknas vispār ir nenovērtēts produkts, jo tas spēj piedāvāt gandrīz visas tās pašas iespējas, ko gaļa "parastā", bet ir krietni lētākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!