Piekritīsi, ka itāļi ir ģēniji? Viņi zina, ko dara, un vienmēr dara to pareizi. Pateicoties viņiem, mums ir šis skaistais "radījums", ko sauc par makaroniem. Pastas vārds Itālijā, visticamāk, ir visbiežāk izmantotais lietvārds, ar kuru var sasaistīt ļoti daudz dažādu ēdienu.
Ikviens pastas cienītājs piekritīs, ka silts makaronu šķīvis kopā ar pareizo vīnu teju katru var pacelt bezgalīgā harmonijas līmenī. Jā, makaroni varētu būt pat mīlestības valoda. Neatkarīgi no tā, vai tā ir svētdienas pasta kopā ar ģimeni, svētku lazanja vai ātras un vienkāršas darba dienu makaronu vakariņas kopā ar bērniem, makaroni ir mīļš ēdiens. Tā dīvaini skan – "mīļš ēdiens", bet par makaroniem to tiešām var sacīt!
No karsti sierainām receptēm līdz aukstām piknika pastām, kas gatavotas kopā ar vasaras dārzeņiem – šī ikoniskā pieliekamā superzvaigzne ir pārvērtusi parasto spageti šķīvi, lai kļūtu par daudzpusīgu ēdienu ar neskaitāmām variācijām. Makaroni ir viens no ēdienam, kurā var spēlēties ar tekstūrām, ienest jaunas garšas un apvienot pat visneiedomājamākās sastāvdaļas, lai radītu savu īpašo pastas recepti.
Pastas pagatavošana patiešām nevar būt nepareiza, taču mēs vēlējāmies palīdzēt atrast labāko no labākajām: receptes, kuras mūsu lasītāji atkārto atkal un atkal. Tā nu esam "izrevidējuši" gandrīz 10 gadus veco recepšu kolekciju, lai atrastu visu laiku visvairāk gatavotās un iecienītākās makaronu receptes. Pačukstēsim – bija daudz vairāk, bet domājam, ka ar 60 populārākajām receptēm taču pietiks. Tu noteikti atradīsi kaut ko savai gaumei!
Pasta ar lasi krējuma mērcē
Ja mājās nekā nav, izņemam no ledusskapja lasi… Kā mēdz teikt, skaisti dzīvot neaizliegsi! Īpaši, ja cilvēks zina, ko darīt ar veselu lasi. Ja to pareizi un saimnieciski sagatavo, sanāk vairākas ēdienreizes. Un no visa, kas tādā gatavošanā paliek pāri, sanāk ātri pagatavojamas, svētdienīgi smalkas un ļoti gardas pusdienas! Recepti iesaka Iveta Rutkovska.
Maigā un krēmīgā pasta ar baziliku un mocarellu
Ja gribi ātri pagatavot vakariņas, izvēlies pastu. Šī krēmīgā recepte būs garšīga, jo akcentu dos maigais mocarella siers un bazilika lapiņas. Garšas niansēm pievienoti arī ķirštomātiņi un Indijas rieksti. Recepti iesaka ēdienu bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone.
Pasta ar zilo sieru, spinātiem un ciedru riekstiem
Vienkārša ideja, kā ātri pagatavot maltīti un atgūt enerģiju pēc nogurdinošas dienas. Spinātu lapas piešķirs makaroniem svaigumu, zilais siers - pikantumu, savukārt ciedru rieksti - kraukšķīgumu un papildu sātīgumu. Lai labi garšo!
Pasta ar garnelēm krēmīgā tomātu un siera mērcē
Ne vienmēr, lai pagatavotu sātīgas un gardas vakariņas, stundām ilgi jāstāv pie plīts. Neatceros, kur šo recepti pirms vairākiem gadiem atradu, bet nu jau vairākus gadus krēmīgā tomātu un siera mērce ar garnelēm ir manā biežāk gatavoto recepšu sarakstā. Ātri un vienkārši, turklāt ļoti garšīgi! Šo ēdienu ēd un slavē pat tie, kuri apgalvo, ka jūras veltes viņiem negaršo.
Makaroni krējuma mērcē ar vistu un šampinjoniem
Ārkārtīgi garda un vienkārša recepte bagātīgām pusdienām vai vakariņām divatā reizēm, kad ir vēlme pēc kaut kā vienkārša. Šampinjoni lieliski papildina vistu, bet jaunie pavasara lociņi maltītei piešķirs tik nepieciešamo košumu.
Makaroni ar brokoļiem un olām
Nedēļas vidū pusdienām vai vakariņām piestāv makaroni, kuri lieliski garšo kopā ar dārzeņiem un olām. Starp citu, tos var paņemt līdzi uz darbu veselīgām pusdienām. Recepti iesaka LAPNA projekta "Olas ir spēks!" speciālisti.
Pastas salāti ar spinātiem, citronu un baziliku
Ir iestājusies ilgi gaidītā vasara, un tā mūs arvien vairāk vilina doties pie dabas piknikos, pārgājienos un pastaigās. Vasarīgu, svaigu un viegli pagatavojamu salātu recepti iesaka ēdienu blogere Anna Panna. Šos salātus iespējams ērti paņemt līdzi jebkurā izbraukumā, un to pagatavošanai nepieciešamas vien pāris minūtes. Dodies zaļumos un izbaudi vasarīgu svaigumu arī uz sava šķīvja!
Makaronu salāti ar rukolu, tomātiem un nektarīniem
Ēdienu blogere Anna Panna sagatavojusi vasarīgu, svaigu un viegli pagatavojamu pastas salātu recepti. Šos salātus iespējams ērti paņemt līdzi jebkurā izbraukumā, un to pagatavošanai nepieciešamas vien pāris minūtes. Dodies zaļumos un izbaudi vasarīgu svaigumu arī uz sava šķīvja!
Makaroni ar šķiņķi jeb 'pasta carbonara'
Itāļu virtuves klasika - "spageti carbonara" jeb makaroni ar šķiņķi un olu.
Pasta 'alla norma' ar baklažāniem un sieru
Pasta "alla norma" ir tradicionāls sicīliešu ēdiens, kura dzimtene ir Katānijas reģions. Tā pagatavošananai nepieciešamas vien pāris pamatsastāvdaļas: pasta, baklažāns, tomāti, rikotas siers un baziliks, bet rezultāts pārsteigs pat izlepušāko gardēdi. Kā atklāj "Telegraph", tad lieli "pasta alla norma" cienītāji ir arī pasaulslavenie itāliešu dizaineri Domeniko Dolče un Stefano Gabana.
Itāliete Boloņas mērce ir saderīga arī ar latviskajām grūbām
Atzīšu, ka mūsmājās Boloņas mērce iet uz urrā! Tai ir atrastas visdažādākās receptes, turklāt arī izmēģinātas visas gatavās veikalos nopērkamās. Esam iecienījuši arī gatavot vienkāršo Boloņas mērces recepti, kas pagatavojama ar vistas malto gaļu un bekonu. Turklāt – aizņems vien 30 minūtes tava laika! Lai gan tā ir krietni ātrāk un vienkāršāk pagatavojama par klasisko Boloņas mērci, tā nebūt nav mazāk garšīga.
Ķiploku spageti ar rīvmaizi
Drēgnie un tumšie rudens vakari ir īstais laiks, kad palutināt sevi un savus mīļos, pagatavojot gardas, siltas un sātīgas vakariņas. Ēdienu blogere Māra Ziemele iesaka vienkāršu un ātro pagatavojamu pastas recepti, kuras pagatavošana neaizņems vairāk par 30 minūtēm.
Gatavo lazanju kā šefpavārs – maltīte, kurai ēdāji prasīs papildporciju
Ikviens mīl labu lazanju, vai ne? Lūk, klasiska recepte vienam no visvairāk mīlētajiem ēdieniem pasaulē. Nav šaubu, ka lielisks komforta ēdiens ir mājās gatavota lazanja, tāpēc varam garantēt, ka ģimene un draugi jebkurā laikā (pat brokastīs) pulcēsies pie galda, lai baudītu maltīti. Neslēpšu, man patiesi nācās saņemt zvanu no draudzenes agrā rīta stundā ar tekstu, ka viņa tieši tagad domā par manis gatavoto lazanju...
Testējam 'TikTok' receptes: makaroni ar fetas sieru un tomātiem
"TikTok" ir vieta, kur ir ne tikai neskaitāmi deju, izjokošanas un muļķību video. Tur var smelties arī visnotaļ atjautīgas un noderīgas idejas, kā arī vienkārši pagatavojamu ēdienu receptes. Slavenā fetas pasta jeb makaroni ar fetas sieru un tomātiem ir tieši tik vienkārši, ka to var pagatavot pat bērns. Recepti izmēģināja (un nedaudz papildināja) sestklasniece Kate.
Makaroni ar ķirbja un saldā krējuma mērci
Ķirbji ir piemēroti ne tikai zupām vai sautējumiem, bet arī mērcēm! Kopā ar apcepta šķiņķa gabaliņiem mērce kļūs sulīga un sātīga, savukārt ķiploki un nedaudz asuma lieliski sader ar ķirbju saldumu. Bet būtiskākais – sevišķi viegli un ātri pagatavot!
Ideālie mac n cheese jeb makaroni ar sieru
Kam gan negaršo makaroni ar sieru? Vai varbūt precīzāk – siers ar makaroniem?! Tieši tā, šī recepte ir radīta tiem, kas nespēj turēties pretī staipīga un krēmīga siera vilinājumam. Amerikāņu klasika - Mac n Cheese – neatstāj vienaldzīgu.
Pasta 'alla vodka' ar tomātu-degvīna mērci
Nav īsti skaidrs, kam pieder ideja itāliešu tradicionālo tomātu mērci uzfrišināt ar šļuku degvīna. Kā viens no vaininiekiem tiek minēts slavenais itāliešu aktieris Ugo Toņjaci (Ugo Tognazzi), kurš ar degvīnu stiprinātas pastas mērces recepti jau 1974. gadā bija iekļāvis savā pavārgrāmatā "L'Abbuffone". Astoņdesmitajos gados "pasta alla vodka" kļuva par īstu modes kliedzienu gan Itālijā, gan Amerikas disko laikmeta karstākajās ballītēs.
Krēmīgie makaroni ar diviem sieriem un avokado
Makaroni krēmīgā siera mērcē ir tradicionāls amerikāņu komforta ēdiens. Papildinot sastāvdaļu sarakstu ar sātīgo avokado, iegūsi ēdienu, kas vēl vairāk ielīksmos tavas garšas kārpiņas. Turklāt maltīti sešām personām varēsi pagatavot vien 20 minūtēs. Recepti piedāvā kulinārijas portāls "Cook.me".
Makaroni ar ātro pētersīļu pesto, ķirštomātiem un sieru
Makaroni ir īsts glābiņš reizēs, kad gribas ēst tagad un tūlīt. Gardo pētersīļu pesto varēsi pagatavot, kamēr vārās spageti, un pēc tam izmantot ne vien pastas aizdaram, bet arī salātos, marinādēs, kā piedevu gaļai, zivij vai kartupeļu ēdieniem. Vitamīnu deva imunitātei ir garantēta, jo svaigās pesto sastāvdaļas netiek termiski apstrādātas.
Pilngraudu makaronu sacepums ar diviem sieriem un pikantajiem sīpoliem
Sacepums ar pilngraudu pastu, diviem sieriem un pikantajiem sīpoliem garantē lielisku garšu buķeti un garšo tiešām lieliski. Recepti iesaka ēdienu blogeris Kaspars Virsnītis sadarbībā ar AS "Dobeles Dzirnavnieks".
Spageti gaileņu un kausētā siera mērcē
Kad gaileņu mērce pagatavota visās zināmajās variācijās, laiks ieviest jaunas vēsmas ēdienkartē, izpeldinot sēnes kausētajā sierā un "saprecinot" vienā pannā ar spageti.
Makaronu salāti ar turku zirņiem un garnelēm
Makaroni apvienojumā ar sezonālo produktu svaigajām garšām būs šīs vasaras ideālā kombinācija. Veselīga dzīvesveida blogs "Foodprep.lv" un "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā pastas salātu recepti piknikam vai pusdienu pārtraukumam parkā.
Pilngraudu pastas salāti ar mocarellu un bazilika pesto
Tomāti, mocarella un baziliks ir pārbaudīta garšu trīsvienība, kas lieliski iederēsies arī ātri pagatavojamos makaronu salātos. Recepti piedāvā veselīga dzīvesveida blogs "Foodprep.lv" un "Dobeles dzirnavnieks".
Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm
Sākoties vasarai, pienācis īstais laiks ieviest jaunus ēšanas paradumus un doties baudīt maltītes svaigā gaisā. Veselīga dzīvesveida blogs "Foodprep.lv" un "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā krāsainu, sātīgu un ātri pagatavojamas pastas salātu recepti, kas noderēs arī piknikam.
Makaronu salāti ar tunci, konservētu kukurūzu un svaigiem gurķiem
Lielisks veids, kā izmantot no iepriekšējās maltītes pāri palikušos makaronus, lai pāris minūšu laikā pagatavotu gardus salātus.
Vieglie makaronu salāti meksikāņu gaumē
Ja vēlies nobaudīt ko sātīgu, bet bez gaļas un treknām mērcēm, pagatavo makaronu salātus ar kraukšķīgiem dārzeņiem un vieglu vinegreta mērci.
Ātri pagatavojamā pilngraudu pasta tomātu mērcē
Lai pagatavotu šo ēdienu, tev vajadzēs tikai 15 minūtes laika, taču tas ir pietiekami, lai iegūtu ļoti garšīgu un sātīgu maltīti!
Vienkāršie mājās gatavotie makaroni
Tā kā makaroni ir viens no ikdienas ēdienkartē bieži izmantotiem produktiem, nolēmu pamēģināt tos pagatavot pati. Galu galā, runā, ka paštaisītie makaroni garšojot vēl labāk, un tagad droši varu teikt - tā patiešām ir! Gluži kā Itālijā!
Tomātu salsas pasta un salāti ar balzamiko
Dažreiz kāre pēc kāda produkta ir tik liela, ka gadās sakombinēt gaļu ar gaļu vai kartupeļus ar kartupeļiem. Šogad tomātu raža ir tik varena, ka tos var izmantot sātīgas pastas pagatavošanā, klāt piekožot, protams, ka tomātu salātus, stāsta receptes autore Maija Jaunzeme.
Ātrie makaroni krēmīgā siera mērcē
Ar makaronu pagatavošanu ir gluži kā ar kartupeļiem – tos var pagatavot neskaitāmos veidos. Tā kā reizēm nav vēlmes stāvēt pārāk ilgi pie plīts, tad šī recepte būs tieši laikā – ātri un viegli pagatavojama, pie tam tik sātīga, ka nemaz negribēsies klāt gaļu vai citas piedevas.
Makaronu salāti ar vistas girosu, ananasiem, tomātiem un ziedkāpostiem
Pēc pusdienām bija palikusi pāri aptuveni puse paciņas jau novārītu makaronu, tādēļ nācās domāt, kā tos lietderīgi izmantot, gatavojot vakariņas. Eksperimenta rezultātā, vienā bļodā apvienojot dažādus ledusskapī un pieliekamajā atrastus produktus, tapa salāti, par kuriem nācās dzirdēt pat tik glaimojošu epitetu, kā "garšīgākie salāti, kas jebkad ēsti".
Raibie makaronu salāti ar dārzeņiem
Pat tādās dienās, kad šķiet, ledusskapī nav nekā tāda, lai sanāktu maltīte, vienmēr var kaut ko tomēr pagatavot. Makaronu salāti ierindojas starp receptēm, kas tapuši tieši tādā dienā.
Foto recepte: pannā gatavota krēmīga pasta ar tunci
Ierastākā prakse ir novārīt makaronus un tad tos sajaukt ar atsevišķi sagatavotu mērci, taču šis pagatavošanas veids būs kas jauns. Kaut reizi to izmēģinot, nemaz vairs negribēsies vārīt makaronus atsevišķi, jo šī metode ir ģeniāla! Saber pannā visas sastāvdaļas un gaidi, līdz viss gatavs!
Makaronu un ziedkāpostu sacepums
Ātrais makaronu un ziedkāpostu sacepums ar kūstošu sieru un pētersīļiem. Garšos lieliski kā pusdienās, tā vakariņās.
Makaroni ar garnelēm un zirnīšiem
Ļoti ātri pagatavojama un garšām bagātīga makaronu maltīte ar garnelēm un zaļiem zirnīšiem. Tas viss šķīvī mīsies ar skābeno citronu un sāļo cieto sieru.
Ātrie makaroni ar pupiņām un tomātiem
Ātri pagatavojami makaroni ar pupiņām, tomātiem un oregano – gardai un sātīgai pusdienu maltītei. Kapāti pētersīļi un rīvēts siers šim pastas ēdienam piešķir vēl labāku garšu.
Makaroni krēmīgā mērcē ar vistu un kazas sieru
Gardi un sātīgi makaroni ar vistu un krēmīgu mērci, ko gardi papildina pakusušā kazas siera gabaliņi.
Ātrie makaroni lauku gaumē
Pavisam vienkārša un garda makaronu recepte, kas pagatavoti ar liellopa gaļu. Vakariņas būs gatavas pusstundas laikā.
Pasta 'Pappardelle' ar mocarellu un baziliku
Daudziem cilvēkiem, kuri dzird vārdu "pasta", pirmā asociācija ir Itālija, un ne velti, jo, kā teicis slavenais pavārs Džordžo Lokatelli (Giorgio Locatelli), katrs itālis par 2/3 ir veidots no pastas. Ne visi prot atšķirt pastas veidus un apzināties, cik to patiesībā ir daudz un dažādu, bet, neskatoties uz to, atzinīgi novērtē šīs piedevas garšas īpašības, it īpaši savienojumā ar gardajām mērcēm. Šoreiz "Double Coffee" piedāvā Jums pašiem pagatavot izsmalcinātu restorāna ēdienu – pastu "pappardelle" ar mocarellas sieru un baziliku.
Žāvētas vistas salāti ar makaroniem sinepju mērcē
Gardi salāti, kas piemēroti ne tikai ikdienas maltītēm, bet arī svētku bufetes veida galdam. Vienkārši pagatavojami un uzglabājot "neatsulojas". Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore.
Pasta ar zaļumiem un fetu
Vieglāka pastas versija – ar krāsainiem tomātiem, spinātu pesto un rukolu. Līdzsvaram – nedaudz sāļais fetas siers. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore.
Fusilli pasta meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu
Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem. Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes. Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem! Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore.
Makaronu un šķiņķa salāti
"Sūtu jums izmēģināšanai un novērtēšanai salātu recepti, ko esmu vairākkārt pārbaudījusi dažādās variācijās un paziņu lokā ir bijusi liela piekrišana nestandarta aizdaram," raksta Iveta. Šī recepte piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.
Krabju salāti ar sieru un makaroniem
"Aši pagatavojams ēdiens, kurš mūsu piknikos un ne tikai tajos (arī brīvdienās brokastīs) aiziet uz uz urrā. Ilgākais – sagaidīt, kamēr atdziest makaroni! Tādēļ mēdzu šos salātus gatavot, ja no citām ēdienreizēm pārpalikuši makaroni," raksta receptes autore Evita. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.
Pasta ar vārītu vistu un citronu
Pasta ar citrusaugļa svaigumu un vistu – kas gan var būt vēl labāks, ko pagatavot vakariņām?
Pasta ar sezonas dārzeņiem saldā krējuma mērcē
Pasta pusdienās vai vakariņās bieži vien šķiet labākā doma, ko pagatavot. Ātri, vienkārši un garšīgi! Arī šī recepte neliks vilties.
Pasta ar pākšaugiem un pesto
Kurš teicis, ka pasta jeb makaroni ir smags ēdiens? Izmēģini šo recepti un tu to iemīlēsi! Protams, vislabāk garšo, ja izmantosi svaigas pākšu pupiņas un cukurzirņus, taču gada aukstajā sezonā lieti noder saldētie pākšaugi - gan no pašu dārza, gan veikalos pieejamie!
Gardie makaroni ar cukīni un sieru
Ļoti garšīgs veids, kā izmantot sulīgos cukīni vai kabačus, kombinējot tos ar vienkāršām, katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām. Šis ātri pagatavojamais ēdiens būs īsts glābiņš reizēs, kad pēc nogurdinošas darbdienas nav vēlmes ilgi rosīties virtuvē.
Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi
Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.
Makaroni ar cukīni nūdelēm un tītara gaļas bumbiņām
Bagātīgām pusdienām vajag vien nedaudz gaļas un kādu atbilstošu piedevu. Tāpēc garie linguine makaroni (kas, starp citu, atgādina spageti), papildināti ar cukīni nūdelēm un maltās gaļas bumbiņām tomātu mērcē, būs tieši laikā, lai pabarotu ne tikai sevi, bet arī visu ģimeni.
Cepeškrāsnī gatavoti makaroni ar dārzeņu pildījumu
Ar papriku un cukīni pildīti lielie gliemežvāku formas makaroni veģetārām pusdienām vai vakariņām. Cepeškrāsnī apceptos makaronus baudi kopā ar karstu balto mērci (tā paslēpusies zem gliemežvāciņiem) un aromātisko baziliku.
Spageti ar tomātiem, čili un garnelēm
Klasiskie spageti mazliet citādākā gaismā – ar apceptām garnelēm, mīkstiem konservētajiem tomātiem un mazliet čili asumiņam. Kontrastu maltītei piešķirs zaļās pupiņu pākstis (var izmantot gan svaigas, gan saldētas), bet izteiktu garšaugu aromātu – dilles.
Fusilli pasta ar baklažāniem pikantā tomātu mērcē
Sātīgā, pikantā pasta ar baklažāniem ir ideāli piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ikdienas uzturā nelieto piena produktus. Labi garšos arī tad, ja otrreiz uzsildīta. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.
Pikantais spageti ar sardīnēm, olīvām un čili pipariem
Šīs būs īsti bagātīgas pusdienas vai vakariņas izsalkušajiem! Spageti vienā šķīvī draudzējas ne tikai ar sardīnēm, bet arī ķiplokiem, citrona suliņu, un ko daudz pikantāku – čili pipariem.
Makaroni ar valriekstu un grilētas paprikas pesto
Makaroni ar valriekstu un grilētas paprikas pesto neliks vilties nevienam. Garšīgā, riekstainā pesto mērce, kas papildināta ar fantastisko maskarponi, dos sātu un apmierinājumu. Pesto pagatavošanai būs vajadzīgas grilētas paprikas, kuras vari cept cepeškrāsnī pati vai izmantot jau konservētas paprikas.
Makaronu salāti ar šprotēm
Vienkāršu un ātri pagatavojamo makaronu salātu recepti piedāvā restorāna "YOLO" šefpavārs Artūrs Freibergs. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
Grieķu salāti ar pastu
Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm). Recepti iesaka kulinārā bloga Lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena.
Makaroni ar sniega krabja nūjiņām un cukurzirnīšiem
Ak, saldi svaigie cukurzirnīši, jūsu sezona ir klāt! Mūsmājās tas nozīmē, ka jebkurā receptē, kur jāpievieno zaļumi, tiek likti cukurzirnīši. Kuš, tikai nestāstiet to parastajiem zaļajiem zirnīšiem, tomēr nekas nespēj pārspēt maigās, saldās un kraukšķīgās cukurzirnīšu pākstis, tās ir mans vasaras dārzenis Nr.1, kas spēj konkurēt vien ar tomātiem un kukurūzu.
Makaroni ar mednieku desiņām un sieru
Vienkārša un sātīga maltīte - makaroni ar mednieku desiņām un sieru.
Makaroni ar kabaču, burkānu un saldkrējuma mērci
Vieglai vasaras maltītei - pannā sautēti kabacīši un burkāni ar saldo krējumu, kas ir brīnišķīga piedeva makaroniem. Ja vēlies, beigās pārkaisi rīvētu cieto sieru - papildu sātīgumam!