<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@anniespratt'>Annie Spratt</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>
Ēdienu gatavošana kopā ar mazajiem rakariem ir lielisks veids, kā bērnus iesaistīt mājsaimniecības pienākumos. Piedalīšanās ēdienu pagatavošanā bērnā radīs atbildības sajūtu, tā viņu sajūsminās un aizraus, kā arī ļaus izveidot ciešāku saikni ar tevi, mazinās stresu un, protams, pacels pašpārliecības līmeni jaunos augstumos, jo būs taču lepnums par labi padarītu darbu, proti, par izdevušos maltīti.

Ja runa ir par bērniem virtuvē, mums tev ir ieteikums: vienmēr saki "jā", kad viņi piedāvā palīdzēt ēdienu gatavošanā vai arī paši ir atraduši kādu recepti un lūdz tev palīdzību. Tas, protams, nenozīmē, ka mēs aicinām gatavot katru maltīti kopā ar bērniem, bet, kad viņi ir ieinteresēti, iespēja jāizmanto. Protams, ēdienu gatavošana kopā ar bērniem dažkārt nozīmē, ka vakariņas vai pusdienas pasniegsiet 10, 15, pat 20 minūtes vēlāk. Bet tas nekas!

Protams, ir svarīgi sākt ar to, ka ir jāizvēlas vecumam atbilstošas receptes un jānosaka tādi virtuves uzdevumi, kas ir droši bērnam. Piemēram, ļoti mazi bērni var palīdzēt, mazgājot dārzeņus, maisot sastāvdaļas, izspiežot figūriņas ar cepumu formiņām, arī iesmērējot pannu ar sviestu, savukārt jau vecāki bērni var veikt sarežģītākus darbus – nomizot, sasmalcināt, cept, arī svērt produktus virtuves svariņos, ieliet šķidrumus no pudeles krūzē vai katliņā. "Mammu, tu teici 200 gramus, vai ne?" bērns jautā, iegrūzdams mutē dažas šokolādes skaidiņas. Vai nav jauki?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!