Svētku galdā pīle – receptes, ko vērts izmēģināt
Foto: Shutterstock
Ja svētki, tad galdā viennozīmīgi jāceļ kāds īpašs ēdiens. Par vārītiem vai ceptiem kartupeļiem skaidrs, tāpat arī pelēkie zirņi 18. novembra vakariņās katram latvietim svarīgi, galdā goda vietā štovēti kāposti, varbūt pīrādziņi, kādi svaigie salāti vai rasols visdažādākajās gaumēs. Bet ko ar gaļu? Dzīvojot tik brīnišķīgā laikā, kad arī ne tajā lielākajā mazpilsētas veikalā pieejama vesela pīle, grēks neizmantot kādu izdevīgu akcijas piedāvājumu. Laiks beidzot pamēģināt pašam, kā tas ir – pagatavot pīles cepeti!

Protams, protams, vesela vista ir ierastāka izvēle, taču krāsnī cepta pīle būs sulīgāka, tās gaļa tumšāka un garša vēl ilgi "danco" mutē. Un kur nu pīles cepetis bez kāda augļa vai žāvētas ogas, kas paspilgtinātu maltīti. Poļi pīlē pilda savu lepnumu – ābolus. Klasiski to var pildīt ar apelsīniem, kas tik ļoti pīles gaļai piestāv, bet arī dzērvenēm vai cidonijām, ja tādas ziemas krājumiem noglabātas, būs īpašs smeķis.

Kā panākt kraukšķīgu un zeltainu pīles cepeti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!