kārtainā mīkla bumbieri smalkmaizīte bulciņa
Foto: Shutterstock
Ir svētdienas gandrīz pusdienlaiks jeb brīdis, kad ļaudis galvaspilsētā mostas brančam, bet tie, kuriem patīk savas mājas virtuves omulība, plāno, kā garšīgi sasildīt punci. Varbūt uzcept kādu kanēļmaizīšu pannu, biezpiena bulciņu vai citu glutēna bagātu kārumu. Vislabāk, ja to var izdarīt ātri, tāpēc šoreiz ļaujies saldētas kārtainās mīklas paciņas ērtumam, kuru atliks tikai nedaudz izrullēt, ieklāt tajā pildījumu, lai pēc 20 minūtēm izņemtu no krāsns karsti kūpošu smalkmaizīti.

Pirms ķerties pie darba – mīklu obligāti atkausē

Ja nu brīnumainā kārtā saldētas kārtainās mīklas paciņu rokās turi pirmo reizi, vērts zināt, ka saldētās mīklas plātnes pirms izmantošanas ir jāatlaidina. Noteikti nemēģini atdalīt sasalušās plātnes, vienkārši noliec paciņu istabas temperatūrā 40–60 minūtes vai dažas stundas paturi ledusskapī. Mēģinot gatavot ar mīklu, kas vēl sasalusi, tā nepadosies veidošanai un izrullēšanai, bet vienkārši salūzīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!