gaļas sautējums komforta ēdiens vakariņas
Foto: Shutterstock

Garšām bagātīgs un tāds, kas sasilda ar katru kumosu – tieši tāda maltīte ir sautējums. Bagātīgs gaļas sautējums ar krietnu tiesu dārzeņu, kādu sauju pupiņu un svaigiem zaļumiem vienā katlā būs sabalansēta maltīte, kas pavisam noteikti iekļaujas kategorijā "komforta ēdiens", un pabaros ne tikai gurkstošo vēderu, bet arī prātu.

Apņemšanās pagatavot sautējumu jau ir puse no nepieciešamā, lai maltīte izdotos. Ja vēl sagādāti visi nepieciešamie produkti – burvīgi! Tomēr neiztikt ne tikai bez receptes, bet dažām noderīgām viltībām, lai sautējums izdotos debešķīgi gards. Neatkarīgi no tā, vai gatavo sautējumu ar liellopa, vistas vai malto gaļu, vērts ieklausīties norādēs un gatavošanas tehnikās.

Sautējums tikai iegūs, ja to gatavosi nevis ar ūdeni, bet gan mājās novārītu buljonu. Protams, ūdenī izšķīdinātam buljona kubiņam nav ne vainas, bet tāds, kas stundu un vairāk novārīts no dārzeņu atgriezumiem, žāvētām ribiņām vai citām izejvielām, būs ar kreptīgāku smeķi. Universāli būs dārzeņu un vistas buljoni, kas piestāvēs jebkuram sautējuma veidam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!