zaļās lēcas lēcu zupa vakariņas
Foto: Shutterstock
Varbūt kartupeļu vietā zupai pievienot lēcas? Tā nebūt nav slikta ideja – lēcas maltītēs var pagatavo ļoti dažādi un radoši. Atliek tikai ļauties procesam un izlemt, vai virtuvē taps kāda bagātīga gaļas vai krēmzupa ar lēcām, siltie salāti vai varbūt pat bagātīgs sacepums.

Sarkanas, zaļas, dzeltenas un pat melnas – tikpat, cik dažādi ir lēcu veidi, ir arī pagatavošanas iespējas. Sarkanās un dzeltenās lēcas lieliski piestāvēs, piemēram, krēmzupās un sautējumos, kur tās vārot pašķīdīs un piešķirs maltītei tik patīkamo tumīgumu. Bet zaļās lēcas būs irdenākas, līdz ar to kalpos kā laba piedeva siltajos salātos un dzidrā buljona zupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!