piparkūku mīkla piparkūkas Ziemassvētki
Foto: Shutterstock
Vismaz vienreiz decembrī piparkūkas no nullītes mājās ir jāpagatavo pašam, tas nu ir skaidrs! Priekšrocība mājās gatavotai piparkūku mīklai ir tā, ka sastāvā vari likt to, kas pašam garšo un nelikt, kas negaršo. Nepatīk, ja kraukšķīgā piparkūkā pārāk daudz piparu, kuru gabaliņi ķeras zobos? Gatavo mīkstas medus piparkūkas. Patīk, ja piparkūkām ir tekstūra? Rudzu piparkūkas būs tieši tev!

Gatavojot piparkūku mīklu, svarīgākais ir saprast, kādas sastāvdaļas jau ir mājās, lai pielāgotu receptes izvēli. Ne vienmēr ir jāskrien uz veikalu pēc iesala ekstrakta, tomēr nenāks par sliktu šo brīnumproduktu izmantot, jo tas piparkūkām dod to dievisķo brūnumu, aromātu un garšu. Tāpat parastā baltā cukura vietā vērts izmantot brūno cukuru, kas ir aromātiskāks un cepšanas laikā patīkamāk karamelizējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!