dārzeņu zupa ķiploki zaļumi pusdienas
Foto: Shutterstock
Kad trīs dienas ēsti pelēkie zirņi un štovēti kāposti, ceturtajā noteikti vairs negribas tos redzēt. Turklāt nereti pēc vieniem svētkiem, kad tepat aiz stūra nākamie, gribas vienkārši atpūsties no pārmērīgas gatavošanas, lai paēstu ko vienkāršu un ne pārāk smagnēju. Ja tā, tam lieti noderēs kāda dārzeņu zupiņa!

Starpsvētku slinkumā gan ir tikai pašsaprotami, ka piespiesties gatavot zupu jau ir daudz. Taču par paša vārītu buljonu nudien gribas aizmirst. Protams, protams, vienmēr var paķert mazo situācijas glābēju un zupu pagatavot ar kādu vistas, liellopa vai dārzeņu buljona kubiņu. Tomēr zupa nekādi nezaudēs, ja to gatavosi vienkārši ar ūdeni. Kas jāievēro, lai tā nebūtu pliekana?

Dārzeņu zupām nevajadzētu izmantot vistas vai liellopa gaļas buljona kubiņus, jo gluži vienkārši zupa tad garšos un smaržos pēc gaļas, pat ja tajā tā nebūs. Vislabākais variants dārzeņu zupām – paļauties uz to, ka zupa izdosies arī tad, ja izmantosi tikai ūdeni. Kāpēc tā ir laba ideja? Atsevišķu dārzeņu garša īpaši izcelsies, ja to nenomāks buljona intensīvās garšas notis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!