Pašu maltītes nosaukumu un līdz ar to arī garšvielu maisījuma nosaukumu – karijs – savulaik ieviesuši briti, atvasinot no Indijā lietotās tamilu valodas vārda "kari", kad šo maltīti pārveduši mājās no savas kolonijas, vēsta vietne "Indiaphile". Lai gan karija izcelsmes valsts ir Indija, šī maltīte nu sastopama ļoti daudzās citās pasaules valstīs, taču vienas no populārākajām versijām ir indiešu un taizemiešu kariji.
Maltītes pamatā ir bieza, garšvielām bagātīga mērce, kas papildināta ar gaļas gabaliņiem, pākšaugiem vai jūras veltēm, atkarībā no reģionālo recepšu tradīcijām. Mūsdienās pasaulē vispopulārākās ir britu atvasinātās receptes, kam pamatā arī tiek izmantota karija garšviela, kurā ir koriandrs, kurkuma, čili pulveris, kumīns, melnie pipari un ingvers, norāda "BBC Good Food". Kas interesanti – Indijā katrai ģimenei ir sava karija pagatavošanas metode un īpašais garšvielu sajaukums, kuru tā izmanto, nereti divu vienādu neatrast, jo gatavots tiek pēc sajūtām.