cūkas cepetis gaļa Ziemassvētki Ziemassvētku ēdieni
Foto: Shutterstock
Tradicionālais Ziemassvētku cepetis daudzās mājās ir neatņemama mielasta sastāvdaļa. Taču nav noslēpums, ka ideālās maltītes pagatavošana nesākas vien ar ieiešanu virtuvē – iepriekš jāveic zināmi priekšdarbi, plānošana, īstās receptes izvēlēšanās un produktu saraksta sastādīšana. Tāpēc neatliec to uz pēdējo brīdi – izvēlies recepti pirms svētki klāt, lai sagādātu sastāvdaļas laikus!

Latviskās tradīcijas pieprasa galdā likt 9 vai 12 ēdienus, jo senajiem latviešiem tas nozīmējis "daudz", savulaik "Tasty" skaidrojusi folkloriste Aīda Rancāne. Īpaša nozīme svētku galdā ir arī gaļas ēdieniem: cūkgaļa jāgatavo, lai nākamais gads būtu laimīgs, putna cepetis (vista, zoss, tītars, pīle), lai būtu panākumi. Kur nu vēl labāks iemesls, lai svētkos ieplānotu pagatavot cepeti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!