Uzburt tiešām gardu saldo ēdienu var arī desmit minūšu laikā no dažām vienkāršām sastāvdaļām. Piemēram, putukrējuma, piparkūkām un ogām. Jebkurš deserts, kura pamatā ir putukrējuma, biezpiena vai krēmsiera krēmi ir ārkārtīgi viegli papildināms ar iztrūkstošo – ja saldētavā ir kaut maišelis ar saldētām ogām, atliek tās nedaudz atkausēt, pievienot cukuru, sablendēt un garda ogu mērce gatava.
Un kārtojumi, kā tad bez tiem! Glāzītē liktie deserti ir īsts glābiņš aizņemtajiem pavāriem, kuri sapratuši, ka desertam daudz laika nevarēs veltīt. Deserta traukos var pagatavot vienkāršus tiramisu, cepumu kārtojumus un pat "Banoffee" kūciņu versiju – atliek tikai salikt kārtās sastāvdaļas, ledusskapī iekšā un svētku vakariņu deserts gaidīs savu pasniegšanas brīdi!