deserts kārtojums glāzīte svētki saldais ēdiens kakao
Foto: Shutterstock
Svētku gaidās nereti pamatā domājam par sātīgo ēdienu gatavošanu – lai ir gaļas cepetis, pīrāgi, salāti, kāpostiņi un citas veltes. Krāsnij visu dienu cītīgi strādājot, var gadīties piemirst vakariņu noslēgumu – saldo ēdienu. Ja esi no tiem, kas tā vietā, lai stundu gaidītu, kā kūka izcepsies krāsnī, labprātāk tam velta maksimums pusstundu, tad mums ir receptes tieši tev!

Uzburt tiešām gardu saldo ēdienu var arī desmit minūšu laikā no dažām vienkāršām sastāvdaļām. Piemēram, putukrējuma, piparkūkām un ogām. Jebkurš deserts, kura pamatā ir putukrējuma, biezpiena vai krēmsiera krēmi ir ārkārtīgi viegli papildināms ar iztrūkstošo – ja saldētavā ir kaut maišelis ar saldētām ogām, atliek tās nedaudz atkausēt, pievienot cukuru, sablendēt un garda ogu mērce gatava.

Un kārtojumi, kā tad bez tiem! Glāzītē liktie deserti ir īsts glābiņš aizņemtajiem pavāriem, kuri sapratuši, ka desertam daudz laika nevarēs veltīt. Deserta traukos var pagatavot vienkāršus tiramisu, cepumu kārtojumus un pat "Banoffee" kūciņu versiju – atliek tikai salikt kārtās sastāvdaļas, ledusskapī iekšā un svētku vakariņu deserts gaidīs savu pasniegšanas brīdi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!