sautējums sīpoli rīsi maltīte vakariņas
Paldies, decembri, par rasoliem, cepešiem, piparkūku kalniem un siltu sasēšanos ap svētku galdu kopā ar mīļajiem, un atā! Sveiks, janvāri! Lai gan gadumijas atkusnis šķita pavisam aizdzinis ziemu prom, tā būs atpakaļ – no sildošiem sautējumiem un zupām vēl tik ātri neatvadīsimies. Bet kā vēl garšo janvāris?

Jāatzīst, ka pēc Ziemassvētku izēšanās pilnajām dienām, kādu laiku karbonādes un gruntīgus gaļas ēdienus tā īsti negribas redzēt. Labāk, lai tad tās ir zupas un sautējumi, kas bagātināti ar krietnu tiesu dārzeņu un graudaugu balansam. Saldumus šomēnes atstāsim otrajā plānā, taču pavisam bez tiem neiztiksim – kaut kur virtuves augstākajos plauktos vēl paslēpušās piparkūkas, kuras pārvērst kādā vienkāršā desertiņā (nostalģiskām atmiņām par aizgājušo mēnesi).

Vēl janvārim, manuprāt, piestāv maizes zupa – tajā savu slavas brīdi piedzīvo žāvētie augļi un ogas, kas laikā, kad veikalos nav vietējo labumu, ir tīri labs veids, kā tos nobaudīt. Mūsmājās gan janvāris paies popkorna zīmē, jo mazākajiem saimniecības pārstāvjiem salavecis zem eglītes sagādāja "īstu popkorna taisāmo mašīnu" – ar mammas gādību jāizmēģina uzpaukšķinātajiem kukurūzas graudiņiem piešķirt saldās karameļu garšas notis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!