Jāatzīst, ka pēc Ziemassvētku izēšanās pilnajām dienām, kādu laiku karbonādes un gruntīgus gaļas ēdienus tā īsti negribas redzēt. Labāk, lai tad tās ir zupas un sautējumi, kas bagātināti ar krietnu tiesu dārzeņu un graudaugu balansam. Saldumus šomēnes atstāsim otrajā plānā, taču pavisam bez tiem neiztiksim – kaut kur virtuves augstākajos plauktos vēl paslēpušās piparkūkas, kuras pārvērst kādā vienkāršā desertiņā (nostalģiskām atmiņām par aizgājušo mēnesi).
Vēl janvārim, manuprāt, piestāv maizes zupa – tajā savu slavas brīdi piedzīvo žāvētie augļi un ogas, kas laikā, kad veikalos nav vietējo labumu, ir tīri labs veids, kā tos nobaudīt. Mūsmājās gan janvāris paies popkorna zīmē, jo mazākajiem saimniecības pārstāvjiem salavecis zem eglītes sagādāja "īstu popkorna taisāmo mašīnu" – ar mammas gādību jāizmēģina uzpaukšķinātajiem kukurūzas graudiņiem piešķirt saldās karameļu garšas notis.