čili chili con carne sautējums pupiņas asi ēdieni pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Kad aiz loga acīmredzami iestājas aukstāks laiks, ir tikai loģiski, ka prāts un vēders pieprasa maltītes, kas sasildīs. Šo funkciju lieliski pilda zupas un sautējumi, taču tiem palīgā nāk kāda burvīga garšviela – čili. Asi un pikanti ēdieni bieži vien bez čili nav iedomājami. Tāpēc, ja nevairies ugunīgu maltīšu, tver iedvesmu receptēm un sien priekšautu!

Mūsu platuma grādos čili pieejams dažādās formās – tie nopērkami gan svaigi pārtikas veikalos, gan veseli un izkaltēti, gan čili pārslu un pulveru formātā, kā arī pastas un mērces iepakojumos. Kā saprast, kuru sagādāt savam virtuves plauktiņam, lai pagatavotu asus un pikantus ēdienus ar čili?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!