Darba nedēļas sākums nereti ir saplānots līdz pēdējai minūtei un stundām stāvēt pie plīts laiks ir vien retajam. Šādās reizēs, kad jādomā par to, kā ātri pagatavot garšīgu un pilnvērtīgu maltīti, lielisks variants, uz kuru paļauties, ir pupiņu salāti. Nav nozīmes, paša novārītas vai konservētas, pupiņas piestāv teju visiem citiem produktiem!
Ne velti uztura speciālisti un ēst gatavošanas entuziasti iesaka virtuves plauktiņā vienmēr turēt pa kādai konservētu pupiņu bundžai – no tām var viegli un ātri uzburt siltos vai aukstos salātus vakariņām, kas pārtop par nākamās dienas pusdienām, ko paķert līdzi uz darbu kastītē. Sarkanās nierītes, baltās dārza pupiņas, lielās baltās pupas – šie trīs veidi ir visbiežāk sastopamie konservu formā. Tiem, kas pupiņas audzē paši, svešas nebūs raibās dārza pupiņas un kāršu pupiņas.
Kāpēc pupiņas vajadzētu iekļaut ikdienas ēdienkartē? Tās ir ļoti labs ogļhidrātu, īpaši šķiedrvielu avots, turklāt 100 gramos konservētu pupiņu ir 20–25 procenti olbaltumvielu, atkarībā no šķirnes, norādīts "Nutritionvalue.org". Protams, veselīgākas būs izmērcētas un novārītas kaltētās pupiņas, jo konservētām pupiņām nereti klāt ir sāls, taču no konservētajām izvairīties noteikti nevajag. Tieši otrādi – žiglajām maltītēm tās ir pavisam pateicīga izejviela.