kartupeļi gatavot cepamtrauks
Foto: Shutterstock
Kas tad tur tāds ir – pagatavot kartupeli? Daudziem varētu rasties tieši šāds jautājums, jo ierasti tupeņus pagatavojam pavisam vienkārši: nemizotus vai mizotus ieberam verdošā ūdenī, uz cepešplāts vai pannā, un gatavs! Tomēr nē, lai cik gards šis naktenis būtu, vēl gardāki tupeņi ir tad, ja pārvērtušies līdz nepazīšanai – tāpēc sien priekšautu, ņem mizojamo nazīti un uz virtuvi pamēģināt ko jaunu!

Ja īpaša ņemšanās nav prātā, visvienkāršākais veids, kā transformēt kartupeli – iegriezt veselu smalkās šķēlītēs šķērsām (bet ne līdz galam!), lai krāsnī cepot tas atvērtos gluži kā vēdeklītis. Tiem, kas mīl ēdienus "divi vienā", iesakām pamēģināt karbonādes mundierī, kur gaļas gabaliņus cieši ieskauj rīvēti un kraukšķīgi kartupeļi. Atliks vien piegriezt klāt kādus svaigos dārzeņu salātus un labi paēdis būsi atliku likām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!