Plānās pankūkas nestāvēs klāt! Saldās brokastu maizītes 14 receptēs
Absolūtā brīvdienu klasika, protams, ir svētdienas rīts, kas sākas ar pankūku smaržu virtuvē. Tomēr ir vēl viens brokastu ēdiens, kas ir pat gardāks, ja tam pievēršas ar pietāti, – saldās maizītes. Pat visvienkāršākā baltmaizes šķēlīte var pārtap izcili smaržīgā, saldā un apetelīgā maltītē, ja to papildina ar sakultu olu, mazliet cukura un apcep dzeltenā sviestiņā. Franču grauzdiņš gatavs!

Maizes šķēlītes griez biezas! Plānas maizes šķēles būs cietākas pēc apcepšanas uz pannas, bet biezākas pamatīgi uzsūks olu un piena maisījumu, kas ir pamats izteikti sulīgām, bet ne pārāk mitrām saldajām olu maizītēm jeb franču grauzdiņiem.

Izteiktākai garšai – pievieno vaniļu vai kanēli olām. Olu un piena sakultajai masai, kurā maizes šķēlītes no abām pusēm iemērcēt, tas piešķirs izteiksmīgāku garšu. Bet lai maizes šķēles, cepot uz pannas, būtu ar kraukšķīgu un saldenu garoziņu, pēc izmērcēšanas olu maisījumā apbārsti ar pavisam nedaudz cukura.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!