puķkāposti ziedkāposti krēmzupa
Foto: Shutterstock
Ne velti “apēd varavīksni” ir viens no ieteikumiem, ko mīl atgādināt uztura speciālisti veselīgākām ikdienas maltītēm – dārzeņi šo nosacījumu itin viegli palīdz īstenot. Ja gadījies, ka ķirbju sezona nav tā ienesīgākā ar oranžajām ogām, kā tas ir šajā sezonā, jāķeras klāt citiem dārzeņiem (un arī pākšaugiem). Burkāni, pastinaki, brokoļi, bietes, tomāti un pat sarkanais kāposts var tikt pārvērsti sildošās un samtainās krēmzupās, kas kā radītas pusdienu un vakariņu kulinārajiem priekiem!

Kā krēmzupas pagatavot patiesi ātri? Ņem talkā saldētos dārzeņus, konservētus pākšaugus, karstu ūdeni un buljona kubiņu. Tā ietaupīsi laiku, ko parasti velti dārzeņu mizošanai un griešanai, cepšanai un vārīšanai. Zibenīgi pagatavojamas ir, piemēram, tomātu zupas no konservētiem tomātiem vai balto pupiņu krēmzupa, kuru pagatavot no konservētām pupiņām, ja palīgā nāk jaudīgs un uzticams blenderis.

Nesteidzīgas gatavošanas baudītāji un tie, kuri mīl, ka garšu nianses paveras pa zupas karotei vien, patiks nedaudz laikietilpīgākas receptes. Izcili aromātiskas dārzeņu krēmzupas sanāk tad, ja dārzeņus nevis sutina katliņā, bet gan izcep cepeškrāsnī. Zupai būs pavisam cits, dziļākas garšas smeķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!