vēlās brokastis brokastu ēdieni galds
Katram no mums ir sava izpratne par to, ko ēst brokastīs, – vienam pietiek ar kārtīgu kafijas krūzi, citam diena nesāksies bez putras šķīvja, vēl kāds nepaslinkos un padarbosies virtuvē nedaudz ilgāk, lai pagatavotu ko sarežģītāku par vēršacīm un siermaizēm. Šonedēļ nolēmām nedaudz paceļot pa pasauli, darbojoties savā virtuvē...

Šajā garšu ceļojumā esam izvēlējušies 24 ēdienus nesteidzīgām brīvdienu brokastīm, kas var iestiepties arī ilgākā ēdienreizē. Un kas zina? Varbūt dzims ideja ceļojuma galamērķim nākamajām brīvdienām vai atvaļinājumam? Amerikāņu pankūkas, franču grauzdiņi un gaisīga omlete vācu gaumē daudzās virtuvēs kļuvusi par klasiku.

Bet vai esat mēģinājuši rītu sākt ar rasolu? Igauņi tādu gatavo no bietēm un siļķes, bet poļi – bez gaļas. Sātīgo mīklas izstrādājumu cienītāji var uzsiet priekšautu un atrotīt piedurknes, lai rītu nesteidzīgi aizvadītu, gatavojot siera plātsmaizi kazaku gaumē, hičini plāceņus, kā to dara kaukāzieši, vai neganti gardās empanjadas puertorikāņu manierē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!