lazanja pasta sacepums itāļu virtuve
Foto: Shutterstock
Brīvdienas ir kā radītas, lai nesteidzīgi darbotos virtuvē. Kāpēc gan meditatīvi neveltīt pāris stundas, lai pagatavotu gardu, garšām bagātīgu lazanju? Šis itāļu virtuves ēdiens ir īstena komforta maltīte, kas jābūvē cepamtraukā soli pa solītim, ļaujot krāsnij ar savu maģisko pieskārienu sapludināt Bešamela, lazanjas plākšņu, Boloņas mērces un kūstoša siera notis.

Lai gan laikietilpīgs, darbiņš noteikti būs tā vērts, jo lazanju var pielāgot dažādām gaumēm un ēdājiem. Aizvien populārāk kļūst aizvietot lazanjas plāksnes ar kāda smalki sagriezta dārzeņa lielajām šķēlēm, piemēram, cukīni vai baklažāna. Tomēr pāri visam – mērces un siers!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!