Cēzara salāti vista pusdienas februāra receptes
Gads jau ieskrējies un klāt februāris – dienas manāmi kļūst garākas, vairs nav jāritinās trīs segās vai jāsildās pie kūpošas zupas bļodiņas. Šomēnes ļaujamies ne tikai romantiskām garšām, bet nostiprinām apņemšanos ēst veselīgāk, plānot maltītes un – pamēģinām pagatavot ko pavisam jaunu un savās virtuvēs neredzētu! Kādas receptes īstenosim un garšas baudīsim februārī?

Jāsaka, ka pēc šī raksta par veselīgāku skatu uz ikdienas maltītēm veidošanas, arī uz savu šķīvi (un līdz ar to ģimenes locekļu) raugos mazliet kritiskāk, bet labā nozīmē. Tāpēc, nostiprinot veselīgas ēšanas principus, februārī piedomāšu, lai dienas, nedēļas un pat visa mēneša ietvaros gatavotu maltītes, kurās ir pietiekami daudz olbaltumvielu, nepārspīlējot ar ogļhidrātu daudzumu. Biezpiens, olas, grieķu jogurts, gaļa, tofu un pākšaugi ir tie produkti, kurus noteikti vērts maltītēs iekļaut regulārāk.

Kas šobrīd sezonā? Joprojām citrusaugļi, veikalu plauktos gozējas makani un patiešām labi baklažāni, ko grēks nepievienot kādam sautējumam, lazanjai vai citam ēdienam. Un kur nu bez ziemīgajiem kāpostiem – bez klasiskajiem var pagatavot kādu ziedkāposta "karbonādi" vai Briseles kāpostiņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!