Jāsaka, ka pēc šī raksta par veselīgāku skatu uz ikdienas maltītēm veidošanas, arī uz savu šķīvi (un līdz ar to ģimenes locekļu) raugos mazliet kritiskāk, bet labā nozīmē. Tāpēc, nostiprinot veselīgas ēšanas principus, februārī piedomāšu, lai dienas, nedēļas un pat visa mēneša ietvaros gatavotu maltītes, kurās ir pietiekami daudz olbaltumvielu, nepārspīlējot ar ogļhidrātu daudzumu. Biezpiens, olas, grieķu jogurts, gaļa, tofu un pākšaugi ir tie produkti, kurus noteikti vērts maltītēs iekļaut regulārāk.
Kas šobrīd sezonā? Joprojām citrusaugļi, veikalu plauktos gozējas makani un patiešām labi baklažāni, ko grēks nepievienot kādam sautējumam, lazanjai vai citam ēdienam. Un kur nu bez ziemīgajiem kāpostiem – bez klasiskajiem var pagatavot kādu ziedkāposta "karbonādi" vai Briseles kāpostiņus.