Par Valentīndienu varam vīpsnāt, bet varam arī sasparoties, lai vismaz vienu dienu februārī īstenotu kādu romantisku ieceri un iepriecinātu mīļoto. Īpašiem mirkļiem vienmēr ir piestāvējis salds deserts, tāpēc nevairies kļūt par konditoru vismaz uz vienu dienu, lai 14. februārī nobaudītu kādu sulīgu šokolādes kūku, astvaidzinošu siera kūku vai sirsniņformas kūciņu ar bagātīgu krēma kārtu.
Kūku izcept var ikviens. Bieži vien tā pat nav jācep – atliek tikai ar rūpību uzbriedināt un pēc tam izkausēt želatīnu, ļaujot visu darbiņu paveikt ledusskapim. Vērtīgus padomus, kā virtuvē darboties ar želatīnu, atradīsi šajā rakstā.
Ja sirdsāķītim izvēlēsies pagatavot kādu biskvīta kūku, rūpīgi seko līdzi receptei, lai kūka cepeškrāsnī nesakristos un viss izdotos kā pa diedziņu. Lauku tortes atstāsim citām reizēm, šoreiz iedvesmai esam izraudzījušies pietiekami vienkārši pagatavojamas kūkas, kas būs pa spēkam katram.