Sāc ar to, ka izvēlies labāko makaronu formu sacepumam – te nederēs pavisam gludās formas, piemēram, "ziti". Sacepumiem, kur sastāvdaļām jāļauj sajaukties, izvēlies rievotas formas un dažādu tekstūru makaronus, piemēram, caurulīšu "rigatoni", iesaka "Bonappetit.com" kulinārijas pazinēji. Vēl derēs "penne", "fusilli" un "cornetti" formas makaroni. Rievotas tekstūras makaroni labāk saķersies ar mērci, tādējādi cepeštrauka apakšā neveidosies mērces peļķe, bet sastāvdaļas vienmērīgi sajauksies visos sacepuma slāņos.
Vēl viens svarīgs nosacījums, gatavojot makaronu sacepumus – iepriekš nepārvāri makaronus! Tos vāri uz pusi īsāku laika sprīdi, nekā norādīts uz paciņas, it īpaši, ja pārējās sacepuma sastāvdaļas ir īpaši mitras, piemēram, mērces, tomāti, kabači un citi sulīgie dārzeņi. Sacepumos izmantotajiem makaroniem jābūt cietākiem par "al dente" gatavības pakāpi. Tas tāpēc, ka tie turpinās gatavoties karstajā cepeškrāsnī. Ja novārīsi makaronus līdz galējai gatavībai un tad vēl liksi sacepumā, iegūsi saķepušu masu, kas nebūt nebūs apetelīga.