sautējums saldie kartupeļi vakariņas katls
Foto: Shutterstock
Neskatoties uz to, ka šur tur mūsu valsts rietumos jau no zemes ārā spraucas pirmie zaļie laksti, lielākoties ēdienkartē joprojām valda ziemai raksturīgās garšas. Kad aukstajos pagrabos kartupeļi tā kā sāk aptrūkties vai jau dzen asnus, jālūkojas – kurš tad vēl ir tas sezonas dārzenis, ko garšīgi apēst? Tālu meklēt nevajag, jo veikalu plauktos un dārzeņu bodēs joprojām ir nopērkami makani saldie kartupeļi jeb batātes. Kā garšīgi tos pagatavot?

Batātes ir visai pateicīgi dārzeņi dažādām maltītēm – tos var paslēpt pat kūkās. Taču šoreiz koncentrēsimies uz pamatēdieniem. Ērtākais veids, protams, ir saldo kartupeli cept cepeškrāsnī, pirms tam apviļājot garšvielās. Taču tas lieliski iederas arī dažādos ēdienos – sacepumos, krēmzupās, sautējumos un karijos. It īpaši sautējumos un karijos, jo – saldais kartupelis piešķir šiem ēdieniem skaistu krāsu, viegli saldenu garšu un tik patīkamo tumīgumu. Un bez miltu vai kāda cita iebiezinātāja pievienošanas!

Kādas garšvielas piestāv saldajam kartupelim?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!