maize krēmsiers lociņi dilles pavasaris maizītes zaļumi
Foto: Shutterstock
Pēc tā, cik daudz cilvēku rokās pēdējā laikā nākas redzēt sainīšus ar sīksīpoliņiem, ir skaidrs – tuvojas pavasaris. Uz virtuves palodzēm sastājušies podiņi, kur tūlīt no sīpoliem sprauksies ārā pirmie lociņi. Tātad – ir marts! Kāds šomēnes gavēs, cits vēl baudīs pēdējos ziemas sezonas labumus, bet vēl kāds – sparīgi tukšo saldētavas krājumus, kas taupīti visu ziemu. Ko tad gatavosim un ēdīsim šomēnes?

Manās mājās marta pirmā diena noritēs frikadeļu zupas zīmē – svaigumu tai piebērsim ar tiem pašiem zaļajiem lociņiem. Tāpat šomēnes nesmādēsim biezpienu, jo tam beidzot veikalos atkal ir visai patīkama cena. Varēs tapt gan biezpiena sieriņi, gan klimpas un pavasarīgi gards biezpiens ar zaļumiem, ko likt uz maizītēm.

Tiem, kas gavē, iesaku pamēģināt "zaļās dievietes salātus". Un ieviest savā ēdienkartē tunci! Jāpamēģina taču arī tas, vai ne? Un tūlīt arī atzīmēsim 8. martu – šogad bez tulpēm un gardām kūkām vērts arī pievērsties sāļajam galdam – aši var uzmeistarot kādus krabju salātiņus. Vai pārsteigt ēdājus ar sāļo salami uzkodu kūku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!