roltoni ātri pagatavojamās nūdeles
Foto: Shutterstock
Pārlej ar karstu ūdeni un pēc trim minūtēm vari ēst pilnvērtīgu maltīti – tā ne viens vien kādreiz domāja par ātri pagatavojamajām nūdelēm, ko tautā mēdz dēvēt arī par "roltoniem". Ātri vien uzskati mainījās, tomēr ātrās nūdeļu zupiņas joprojām ir populāras, turklāt tās nereti kļūst par daļu no maltītes, par kuru nebūt negribas teikt "pusfabrikāts" vai "ātrā uzkoda".

"Tasty" krājumos ir vairākas receptes, kas piedāvā nobaudīt parasto "roltonu" uzlabotās versijas. Lai kādu no tām pagatavotu, vajadzēs ne tikai ātri vārāmās nūdeles, bet arī, piemēram, saldētus dārzeņus, olu, sieru vai kādu mērcīti. Neskatoties uz to, ka sastāvdaļu ir vairāk, pagatavošana vienalga ir gana vienkārša.

Tiesa, lai arī ātri un vienkārši, ātri pagatavojamās zupiņas noteikti nav ierindojamas veselīgāko un uzturvielām bagātāko ēdienu topā. Kā iepriekš skaidrojusi uztura speciāliste Lizete Puga, nūdeļu garšvielu paciņā ir diezgan liels sāls daudzums – ar vienu paciņu iespējams uzņemt visu dienas ieteicamo devu. Dažādu zīmolu produktos sāls daudzums var nedaudz atšķirties, bet visos tas pievienots gana dāsni. Tāpat ātri pagatavojamās nūdeles ir kalorijām bagāts produkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!