Maizes valstībā tostermaize ieņem karaļa vai karalienes lomu. Neatkarīgi no tā, vai tā ir ātri pagatavojama, vien papildinot ar pēdējo atlikušo ledusskapja saturu, vai gatavota kā smalka uzkoda, varētu pat teikt meistardarbs, kas piemērota smalkākajiem branču galdiem. Bet pati parastākā sviestmaize un arī "Instagram" populārās brušetas, čabatas (un visas citas skaisti izrotātās maizītes) – neatpaliek! Piedāvājam recepšu kolekciju brīvdienām, lai iegūtu fantastisku iedvesmas devu tostermaižu, sviestmaižu, grauzdētu maižu, sāļo un saldo maizīšu pagatavošanai.
Tiesa, rodas sajūta, ka pēdējo desmit gadu laikā ir noticis pavērsiens arī brokastu maizīšu sakarā. Dažādu blogu autori, arī kulinārijas žurnāli izceļ "saules gaismā" dažādas maizes, ko papildina garšīgas piedevas, piemēram, prošuto, burratas vai mocarellas siers, ķiršu tomātiņi, avokado, pesto...
Bez šaubām, šīs brokastu maizītes uz glītajiem šķīvjiem lieliski izskatās fotogrāfijās un mierīgi var kļūt par sociālo tīklu zvaigznēm. Vairums tās patiesi dievina, neatkarīgi no tā, ka grauzdiņa cietā mala skrāpē aukslējas, bet glītie ķirštomāti birst klēpī... Bet, ak, tā vien sirds sāp par aizmirstajām desmaizītēm, tomātmaizītēm, ķilavmaizītēm un, protams, bērnības mīļajām tostermaizītēm.