maizītes, avakado, zemenes, prošuto
Foto: Shutterstock

Maizes valstībā tostermaize ieņem karaļa vai karalienes lomu. Neatkarīgi no tā, vai tā ir ātri pagatavojama, vien papildinot ar pēdējo atlikušo ledusskapja saturu, vai gatavota kā smalka uzkoda, varētu pat teikt meistardarbs, kas piemērota smalkākajiem branču galdiem. Bet pati parastākā sviestmaize un arī "Instagram" populārās brušetas, čabatas (un visas citas skaisti izrotātās maizītes) – neatpaliek! Piedāvājam recepšu kolekciju brīvdienām, lai iegūtu fantastisku iedvesmas devu tostermaižu, sviestmaižu, grauzdētu maižu, sāļo un saldo maizīšu pagatavošanai.

Tiesa, rodas sajūta, ka pēdējo desmit gadu laikā ir noticis pavērsiens arī brokastu maizīšu sakarā. Dažādu blogu autori, arī kulinārijas žurnāli izceļ "saules gaismā" dažādas maizes, ko papildina garšīgas piedevas, piemēram, prošuto, burratas vai mocarellas siers, ķiršu tomātiņi, avokado, pesto...

Bez šaubām, šīs brokastu maizītes uz glītajiem šķīvjiem lieliski izskatās fotogrāfijās un mierīgi var kļūt par sociālo tīklu zvaigznēm. Vairums tās patiesi dievina, neatkarīgi no tā, ka grauzdiņa cietā mala skrāpē aukslējas, bet glītie ķirštomāti birst klēpī... Bet, ak, tā vien sirds sāp par aizmirstajām desmaizītēm, tomātmaizītēm, ķilavmaizītēm un, protams, bērnības mīļajām tostermaizītēm.

Foto: Shutterstock

Mūsmājās tiek dievinātas trīs brokastu maizītes. Pastāstīšu par mūsmāju "top 1" tostermaizēm, kuru pagatavošanai izmantojam kausēto sieru, salami desu, tomātu mērci un sieru. Abas tostermaižu puses noklāj ar paplānu kausētā siera kārtu, liek salami desas šķēlītes, nedaudz kečupa un visu noslēdz ar sieru. Nekā oriģināla! Mana mamma tostermaizēs liek arī avokado, bet kolēģes Ketijas vīrs tostermaizes papildina ar pesto.

Kas vēl ir mūsu brokastu maizīšu topā? Otro vietu ieņem avokado, olas, prošuto un tomāta kopdarbs. Dažkārt vienkārši ola tiek izvārīta "pamīksta", citreiz uzcepta. Uz maizītes liek saspaidītu avokado (kas papildināts ar citronpipariem un citrona sulu), paplānu tomāta šķēlīti, cepto vai vārīto olu un visu noslēdz ar apceptu prošuto. Mmm! Bet, ja nav laika, tad noder un uz urrā aiziet arī vienkāršas siermaizītes, desmaizītes, tomātmaizītes, biezpienmaizītes (kad uz apgrauzdētas maizes pa virsu uzliek pagatavotu biezpienu ar lociņiem), olmaizītes...Nu tā vien varētu turpināt!

Foto: DELFI

Trešo vietu neieņem tostermaize vai sviestmaize, bet gan picmaizīte. Ja kādā brokastu rītā alksti pēc picas, bet tev nav laika pagatavot picas mīklu un kur nu vēl ļaut tai uzrūgt, tad šis ir labākais risinājums. Šajā receptē izmantojam mājās esošās sastāvdaļas (parasti desu, sieru, marinētu gurķi, olu), taču var izveidot arī citas variācijas atbilstoši savai gaumei. Vari pievienot dažādus dārzeņus, piemēram, papriku, šampinjonus, sīpolus, olīvas vai gaļu, piemēram, šķiņķi, prošuto, arī tunci vai nomainīt uz cita veida sieru. Ar šo ēdienu nebūs garlaicīgi! Recepti atradīsi šeit!

Patiesība ir tāda, ka dažādas lietas, kas uzliktas uz maizes šķēlēm vai starp tām, var radīt izcilu ēdienu ne tikai brokastīm, bet var būt brīnišķīga izvēle ātrām pusdienām vai vakariņām. Dienās, kad ienīsti visu pasauli (tā mēdz notikt!), skaidrs, ka gatavošana ir pēdējais, par ko vēlies domāt. Lai nenotiktu tā, ka pusdienas vai vakariņas vispār netiktu ēstas, šeit ir improvizēts saraksts ar dažām gardām lietām, kuras vari ātri uzlikt uz maizes vai grauzdiņiem, sviestmaizes formā vai tostermaižu veidā.

  • Piemēram, uz apgrauzdētas graudu maizītes uzklāj humosu, pa virsu sagrieztu gurķi vai citus dārzeņus, garšas bagātībai pievieno šķiņķi, kā arī sieru. Veikalā iegādāts humoss ir pilnīgi pieņemams, jo brokastu maizīšu moto ir: ātra un vienkārša pagatavošana;
  • Grauzdiņš ar avokado, kas papildināts ar plānās šķēlēs sagrieztiem tomātiem, visu pārkaisot ar citronpipariem vai sāli;
  • Maizītes ar kūpināta laša pildījumu. Izmanto pesto, kūpinātu lasi, brī sieru, sarkano sīpolu un nedaudz citrona miziņas;
  • Tunča salātus (kas nopērkami jau gatavā veidā veikalos) var likt uz pilngraudu maizes šķēles;
  • Klasiskie olu salāti (arī nopērkami veikalā) uz ciabattas;
  • Tomāts, svaiga mocarella un plāni izsmērēts bazilika pesto (ja vēlies vari pievienot arī vistu) uz bagetes;
  • Zemesriekstu sviests uz pilngraudu maizes ar banāna šķēlītēm un lāsumiņu medus;
  • Varbūt vēlies iedvesmoties no havajiešu picas? Sviestmaizē liec dažus ananasa gabaliņus, šķiņķi, sieru un nedaudz tomātu pastas.
  • Savukārt saldās versijās vari izmantot: ievārījuma, banānu ar medu, nutellu, nutellu ar zemenēm, nutellu ar bumbieri...
Foto: Shutterstock

Atceries – nav kauns vakariņās ieturēties ar sviestmaizi vai tostermaizi, vai jebkādu citu brokastu maizīti! Galu galā lielākā daļa no tām nodrošina sabalansētāku uzturu nekā saldētās vakariņas. Lūk, piedāvājam dažādas receptes no "Tasty" krājumiem.

Brokastu maizītes ar olām un avokado krēmu

Foto: Shutterstock

Uz pannas apgrauzdētas graudu maizes šķēles ar maigu avokado krēmu un vārītu olu pusītēm garšos gan lieliem, gan maziem brokastotājiem.

Lasīt vairāk

Gardās brokastu maizītes ar šprotēm

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši un ātri pagatavojamas brokastu maizītes ar ķiplokotu majonēzi, rīvētām olām, sulīgām tomāta šķēlēm un zeltainu šproti sātīgumam.

Lasīt vairāk

Brokastu maizītes ar fetas sieru un marinētu papriku

Foto: Shutterstock

Ļoti ātri pagatavojamas, gardas un sātīgas brokastu maizītes, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus ēdājus. Veselīgais ķiploks piešķir maizītēm pikantumu, gurķa šķēlītes svaigumu, bet paprika – apetītlīgi košu krāsu.

Lasīt vairāk

Brokastu maizīte ar čia sēklām, krēmsieru un ceptām reņģēm

Latvijas veikalu plauktos nesen parādījusies jauna maize - graudu maize ar čia sēklām, kuras cepšanā netiek izmantotas e-vielas, cukurs un taukvielas. Izmēģini šo maizīti brokastīm, piemēram, kā šajā receptē - ar krēmsieru un ceptām reņģēm. Veselīgi, interesanti un gardi!

Lasīt vairāk

Brokastu maizītes ar mazsālītu lasi, vīģēm un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamas un apetītlīgas no skata - ideālas maizītes romantiskām brokastīm.

Lasīt vairāk

Pavasara brokastu maizītes ar mājas sieru un zaļumiem

Foto: Publicitātes foto

Sēklu maizītes rīta mundrumam.

Lasīt vairāk

Brokastu maizītes ar karamelizētiem āboliem un kanēli

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ir tādas dienas, kad rīta cēlienu gribas iesākt ar saldu noti. Tad nu šādā reizē jāpagatavo saldās brokastu maizītes.

Lasīt vairāk

Brokastu maizītes ar tomātu-čili salsu

Foto: Publicitātes foto

Grauzdētas maizītes ar tomātu salsu, kas pagatavota no svaigiem tomātiem un zaļumiem - labs dienas sākums!

Lasīt vairāk

Karaliskās brokastu maizītes ar sparģeļiem un plaucētu olu

Foto: Shutterstock

Tava mamma noteikti ir tā vērta, lai Māmiņdienas rītā tu viņu palutinātu ar īpaši karaliskām brokastīm – svaigi grauzdētu maizīti, kas papildināta ar bekonā ietītiem sparģeļiem un plaucētu olu. Šis ēdiens izskatās tiešām kārdinoši, garšo pasakaini, turklāt to var pagatavot nepilnas pusstundas laikā. Viņa to noteikti novērtēs!

Lasīt vairāk

Kraukšķīgais avokado un siera brokastu sendvičs

Foto: Privātais arhīvs

Kas gan ir brokastu rīti bez gardām maizītēm, kas burtiski kūst mutē. Debešķīgi gardu un viegli pagatavojamu brokastu sendviču recepti iesaka grāmatas "Healthy food for Athletes" autors, Latvijas kārtslēcējs un Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieks Pauls Pujāts, kas šo recepti radījis kopā ar savu draudzeni Lindu.

Lasīt vairāk

Auzu ierauga tostermaize ar avokado–tomātu salātiem un mocarellu

Foto: Publicitātes foto

Arī tostermaize var būt veselīga. Tāda noteikti ir šī – “Garšas baudījums” sērijas tostermaize, kuru gatavo ar auzu ieraugu. Pagaršo to kopā ar svaigiem avokado- tomātu salātiem, kas pasniegti uz bazilika krēma un papildināti ar mocarellas bumbiņām.

Lasīt vairāk

Ātrā tostermaizes kūka ar krēmīgu zemeņu mākoni

Foto: Shutterstock

Tostermaize, mascarpone un zemenes – tagad vispār varētu pārtikt tikai no tā, vai ne? Īpaši brokastīs. Bet pareizajā kombinācijā un dvēseles stāvoklī vienkāršu tostermaizi var pārvērst par kūku. Un vēl kādu! Tā vairs nav tostermaize – tā ir kūka ar debešķīgu mākoņu kārtiņu pa vidu! Un jūnijā mākoņi noteikti garšo pēc zemenēm!

Lasīt vairāk

Ābolu tostermaize

Foto: Shutterstock

Vienkārša un ātri pagatavojama ābolu tostermaize.

Lasīt vairāk

Foto recepte: ātrais tostermaizes sacepums ar gaļu, tomātiem un sieru

Foto: Privātais arhīvs

"No sākuma domāju, ka tas tāds viegls launaga ēdiens vien būs, bet sanāca kārtīgas, sātīgas vakariņas. Esam liela ģimene, tāpēc sacepumu gatavoju uzreiz divos traukos. Divi ēdāji atzina, ka tas ir pats garšīgākais ēdiens, kas gatavots no maizes," tā pārbaudītu recepti piesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.

Lasīt vairāk

'Nutellas' tostermaižu rullīši ar cukuru un kanēli

Foto: Nikola Leite

Ir jau vilinoši nedēļas nogalē doties uz vēlajām brokastīm kādā restorānā, bet kāpēc gan nepalikt mājās un neizmēģināt šo gardumu? It sevišķi, ja esi saldummīlis un mājās ir bērni, kuri tā vien brokastīs pastāvīgi prasa šokolādi. Turklāt – kafija arī būs bez maksas (nosacīti). Vēlās brokastis mājās nozīmē tikai vienu – nav jākāpj ārā no pidžamas vai jāveido mati. Visas mammas gavilē, jo šo saldo kārumu var pagatavot nieka 15 minūtēs. Un – garšos visiem!

Lasīt vairāk

Brokastu 'bomba' – tīģergarneļu un avokado humosa maizes

Foto: DELFI

"Bomba!" – šādi šo kārumu pieteica kāds nezināms vīrs īsajā "Instagram" video, rādot, kā pagatavot. Uzķērāmies, pagatavojām un pievienojamies – tiešām "bomba"! Pazūd no šķīvjiem zibenīgi!

Lasīt vairāk

Šķiņķa karstmaizes ar dzērveņu ievārījumu

Foto: Shutterstock

Gaļa, siers un ievārījums – šķietami nesavienojamais satiekas pavisam gardās brokastu karstmaizītēs.

Lasīt vairāk

Ideja brokastīm – omlešmaizītes ar sieru un šķiņķi

Šīs vienkāršās un gardās omlešmaizītes būs lieliskas ne tikai brokastīs, bet arī vēlās brokastīs, pusdienās vai launagā. Recepti iesaka LAPNA projekta "Olas ir spēks!" speciālisti.

Lasīt vairāk

Sendvičs ar 'burkānlasi' un sīpolu salātiem jeb vegānās 'lašmaizītes'

Vasaras sezona nenoliedzami ir karstākais pārgājienu laiks, kad tiek plānoti tuvāki un tālāki maršruti aktīvai atpūtai pie dabas. Un neatņemama pārgājienu sastāvdaļa ir arī piknika pauzes, kad atvilkt elpu un uzkrāt spēkus tālākam ceļam. Kādas uzkodas izvēlēties, lai tās būtu ne tikai viegli pagatavojamas un ērti paņemamas līdzi, bet arī sniegtu nepieciešamās uzturvielas enerģijas rezervju atjaunošanai? Pieredzes bagātais šefpavārs, "Barbora.lv" garšas eksperts un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis pārgājienu sezonai iesaka vienkāršu, taču reizē arī spēcinošu sendviča recepti, kas noderēs kā lieliska uzkoda pauzēs starp aktīvu atpūtu zaļumos.

Lasīt vairāk

'Našķoties' Zanes karaliskās siermaizes

Foto: Publicitātes foto

Franču stila karstmaizes ar sieru padarīs tavas brokastis par svētku maltīti. Tās gatavos Zane Grēviņa šo sestdien raidījumā "Našķoties". Recepti lasi "Tasty", bet kulinārijas raidījumu skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut".

Lasīt vairāk

Ātrās sviestmaizes ar krēmīgiem krabju nūjiņu salātiem

Foto: Cook.me

Pavisam vienkārši un ātri pagatavojamas maizītes ar krēmīgu krabju nūjiņu salātu pildījumu līdzēs remdēt izsalkumu jebkurā diennakts laikā. Ja gribi baudīt īpaši izcilu garšu saspēli, tad maizi pirms ēšanas uzsildi, bet krabju salātus atvēsini ledusskapī. Recepti iesaka kulinārijas portāls "Cook.me".

Lasīt vairāk

Tomātmaizītes ar siera un krabju nūjiņu salātiem

Foto: DELFI

Šīs zibenīgi pagatavojamās maizītes palīdzēs ātri remdēt izsalkumu un noderēs arī kā uzkoda mājas ballītēs. Ja nav plānots bučoties vai iet cilvēkos, tad siera un krabju nūjiņu masai var pievienot arī kādu daiviņu ķiploka - gan garšai, gan vīrusu atvairīšanai.

Lasīt vairāk

Trīskārtu piparotais steika sendvičs

Foto: Publicitātes foto

"Liellopa gaļa prasa pavāra uzmanību – šo gaļu ir sevišķi svarīgi nepārcept, bet censties to pagatavot vidēji izceptu vai vidēji asiņainu. Ja tomēr sanācis liellopu pārcept un gaļa kļuvusi sīksta, iesaku glābt situāciju, sagriežot gaļu pēc iespējas plānākās šķēlītēs un iemarinējot saldskābā marinādē, piemēram, citrona, laima sulā vai balzametiķī, līdzsvarojot skābumu ar cukuru vai kļavu sīrupu," skaidro "Rimi" šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot trīskārtu piparotā steika recepti.

Lasīt vairāk

Veģetārās sviestmaizes ar avokado un mocarellu

Foto: Publicitātes foto

Dodoties baudīt atpūtu pie dabas krūts, jau laikus jāparūpējas par stiprinošu piknika maltīti! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā veģetāru sviestmaižu recepti rudenīgam piknikam.

Lasīt vairāk

Sviestmaizes ar viegliem vistas salātiem

Foto: Publicitātes foto

Karsto un tveicīgo laiku nomainījusi rudenīga veldze, tāpēc atkal ir īstais laiks atpūtu pludmalē aizstāt ar citu Latvijas vietu apskati, doties dabā un baudīt ne vien mūsu zemes skaistumu, bet arī kādu stiprinošu piknika maltīti! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā gardu sviestmaižu recepti rudenīgam piknikam.

Lasīt vairāk

Karstmaizes ar četriem sieriem

Foto: Publicitātes foto

Kārdinošas četru sieru karstmaizes recepti piedāvā "Latvijas Maiznieks" sadarbībā ar ēdienu stilisti, grāmatu autori un pavāri Lindu Vilmansoni-Virbuli.

Lasīt vairāk

Grilētas maizītes ar sarkano sīpolu un sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nereti tās vienkāršākās lietas ir arī tās ģeniālākās. Grauzdētas maizītes ar sulīgi apceptiem sarkanajiem sīpoliem un bagātīgu siera šķēli būs ideāla uzkoda vīna vakarā.

Lasīt vairāk

Ātrās olmaizes ar sieru un zaļumiem

Sātīgas olmaizes ar staipīga siera "cepuri" un zaļumiem – vienkāršs un garšīgs brokastu ēdiens, ko var pagatavot pāris minūšu laikā. Ja vēlies, vari papildināt olmaizes ar kraukšķīgām zeltaina bekona šķēlēm vai pasniegt ar viegliem salātiem.

Lasīt vairāk

Maizītes ar zirnīšu pastēti un anšoviem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam citādākas maizītes - krēmīgā un vasarīgi zaļās krāsas zirnīšu pastēte ar piparmētru patīkami harmonēs ar sāļajām anšovu filejām virspusē.

Lasīt vairāk

Latviskās siļķmaizītes ar bietēm un biezpienu

Foto: Shutterstock

Par latviskām šīs maizītes ir dēvējamas ne vien tādēļ, ka to pagatavošanai izmantojami produkti, ko ierasts uzskatīt par latviešu tradicionālās virtuves stūrakmeņiem, bet arī tāpēc, ka uzkodā dominējošais sarkani baltais krāsu salikums būs īsti piemērots patriotiskās noskaņās klātam svētku galdam.

Lasīt vairāk

Vieglā siermaizīte ar sālītu gurķi un selerijas mērci

Foto: Publicitātes attēls

Gardas maizītes ar paša gatavotu selerijas mērci, sālītiem gurķiem un sieru. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.

Lasīt vairāk

Siermaizīte ar ceptām sēnēm un spinātiem

Foto: Publicitātes attēls

Smeķīgas siermaizītes ar sēnēm, sīpoliem un aromātisko timiānu. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.

Lasīt vairāk

Karstā siermaizīte 'Brieža labums'

Foto: Publicitātes attēls

Pikantas uzkodu maizītes ar graudu sinepēm, brieža gaļas desu un sieru. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.

Lasīt vairāk

Siera un grilētu dārzeņu maizīte

Sātīga pusdienu uzkoda vai neliela launaga maltīte – maizīte ar siera bumbām un cepeškrāsnī grilētiem dārzeņiem. Recepti piedāvā bloga "Divi10.com" autores Monika un Justīne.

Lasīt vairāk

Olu kultenis ar kūpinātu lasi, pasniegts uz grauzdiņa

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.

Lasīt vairāk

Tostermaizes ar kūpinātu gaļu un sieru

Foto: Privātais arhīvs

Maltīte reizēm "kad vakariņās negribas ēst neko daudz, bet gribas panašķoties," raksta Evija. Šī recepte piedalās Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Ar karamelizētiem sīpoliem un kausētu sieru pildīta saldskābmaize

Saldskābmaize kopā ar īpaši pagatavotiem sīpoliem būs garda delikatese baudīšanai kā ikdienā, tā svētku reizēs. Vēl jo labāk maizīte garšos kopā ar glāzi putojoš un auksta alus. Tieši kausētais siers padara maltīti īpašu – tas ir patīkami izkusis un smeķīgs. Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Sviestmaize ar biezpienu un kūpinātu lasi

Foto: Shutterstock

Lieliska un kārdinoša sviestmaize, kas stiprinās brokastīs un dos enerģiju uzsākt dienu. Veselīgākām brokastīm izvēlies graudu maizi.

Lasīt vairāk

Sviestmaize ar vistas fileju un dzērveņu mērci

Foto: Shutterstock

Garda, sulīga sviestmaize brokastīm vai paņemšanai līdzi uz darbu pārtraukuma brīdim. Sviestmaizei izmanto jau gatavu ceptu vistas fileju vai sagriez jēlo fileju slaidās strēmelēs un apcep pannā. Tas aizņems tikai piecas minūtes.

Lasīt vairāk

Grauzdiņš ar saulē kaltētiem tomātiem un fetas siera drupatām

Foto: Shutterstock

Lieliski ziemas grauzdiņi ar garšīgajiem saulē kaltētajiem tomātiem, pikantajām fetas siera un olīvu drupatām. Burvīgs starteris nelielās viesībās.

Lasīt vairāk

Ņiprās puravu karstmaizes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šo grauzdiņu brokastīs nebaudīsi – tas ir nedaudz ņiprāks garšas ziņā. Tas tāpēc, ka grauzdiņa garnējums – siera mērce – pagatavota kopā ar alu. Līdz ar to grauzdiņš būs lieliska uzkoda reizēm, kad tiek malkots gardais miestiņš.

Lasīt vairāk

Beigeļu karstmaizītes ar mocarellu

Foto: Vida Press

Mazās apaļās maizītes - beigeļi - visbiežāk sastopamas viesnīcu brokastīs Polijā un Vācijā, tomēr tie izpelnījušies slavas minūtes arī citos neparastos pasniegšanas veidos. Šī recepte ir viens no kulinārijas eksperimentiem, kad pica nav gluži pica un beigelis nav gluži tā pati ierastā maizīte. Taču rezultāts ir pārliecinoši gards - par to nav šaubu.

Lasīt vairāk

Olīvu krēmsiera sendvičs ar tunci un avokado

Viegls vasaras pusdienu ēdiens, ko var paķert līdzi uz darbu. No rīta gatavots, sendvičs pusdienās garšos vēl labāk, jo visas garšas būs savilkušās. Receptes autore Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās olu maizītes mafinu formiņās

"Lieldienās vislabāk ēdu svaigus salātus un vārītas olas. Taču šogad esmu iecerējusi tradicionālo olu ēšanu un ripināšanu papildināt ar jaunu recepti – kraukšķīgiem Lieldienu mafiniem. Tie būs ne tikai viegli un ātri pagatavojami, bet arī oriģināls svētku cienasts," savu Lieldienu recepti iesaka TV dīva Ketija Šēnberga.

Lasīt vairāk

Tostermaizes olā ar grilētiem citrusaugļiem

Foto: Vida Press

Ja aptrūkušās idejas brokastu maltītei, iespējams, noderēs šī recepte, kurā senu bērnības kārumu - olā mērcētu un apceptu maizīti papildina neparasti sagatavoti citrusaugļi.

Lasīt vairāk

Banānu tostermaize

Foto: Shutterstock

Banānu tostermaize - lai bērniem un saldummīļiem labs prāts.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!