Un mēs nedomājam, pievienojot kādu saldenu lazdu riekstu vai vaniļas sīrupiņu… Melns espreso ar apelsīnu sulu saulainu pēcpusdienu padarīs spirgti priecīgu. Krēmīgo putiņu kafijas mīļiem iesakām pamēģināt pašiem mājās pagatavot "frappe", kokosriekstu un Ceilonas tējas lati vai auzu dzēriena lati ar balto šokolādi – tas būs gluži kā deserts. Un ja nu pēkšņi kāds pavasara bacilis nomāc, vienmēr var uzbrūvēt Štirlica kafiju ar ķiplociņu!
Ja ar kafijas gatavošanu mājās esi uz "jūs", tad te būs daži padomraksti, kas noderēs:
Laiks sadraudzēties ar dažādām kafijas garšām – zemāk atradīsi 14 garšīgu kafijas dzērienu receptes, lai uzmundrinošais dzēriens priecētu un aizvestu tevi jaunos piedzīvojumos, pa vienai tasītei vien!
'Café bombon' jeb espresso ar iebiezināto pienu spāņu gaumē
Kafija "konfekte" jeb "café bombon" ir Valensijā, Spānijā radies kafijas dzēriens, ko gatavo no espresso un iebiezinātā piena. Salda, uzmundrinoša deva kofeīna, ko pagatavot ir pavisam vienkārši. Pasniedz ar karotīti, lai dzērienu var samaisīt un izbaudīt kafijas un iebiezinātā piena flamenko.
Fotorecepte: kafija ar apelsīnu sulu laiskiem brīvdienu rītiem
Kafija, kas pēdejos gados ir īsta interneta zvaigzne, ātri un vienkārši pagatavojama mājās. Vajadzēs kafiju un apelsīnus. Tieši tik vienkārši! Dīvaina kombinācija? Kā tas garšo? Nepamēģināsi - neuzzināsi!
Šampētera frappe
Grieķijā nošpikota, Latvijā atkārtota, saņēmusi stāvovācijas un iekārtojusies manā Šampētera virtuvē uz palikšanu. Šī ir viena no aukstās kafijas versijām, bet tās ir tikpat dažādas kā kafijas dzērāji.
Krēmīgā kokosriekstu late ar Ceilonas tēju
"Galvenais iesmels, kāpēc cilvēki izvēlas pie kafijas pievienot augu dzērienus, ir to patīkamā un maigā garša. Augu dzērieniem ir arī plašs izvēles klāsts un tas sniedz iespēju baudīt dažādās garšas variācijas, kā arī atrast sev tīkamāko alternatīvā “piena” variantu. Svarīga ir kafijas un augu dzērienu saderība, kā arī pats kafijas dzēriena pagatavošanas process,” stāsta barista Merijns Gijsbers, sadarbībā ar "Alpro" piedāvājot krēmīgas kokosriekstu lates recepti.
Auzu 'piena' late ar balto šokolādi
Patīkama, maiga garša un daudzveidība izvēles iespējās – arvien biežāk cilvēki izvēlas baudīt kafiju kopā ar augu valsts dzērieniem. Viens no iecienītākajiem ir auzu "piens". Viens no Eiropas labākajiem baristām Merijns Gijsbers iesaka kādas augu valsts dzērienu pagatavošanas metodes ikviens var ieviest savā ikdienā.
Aukstais kafijas dzēriens enerģijai
Zibenīgi pagatavojams kafijas dzēriens no teju katrā virtuvē atrodamām sastāvdaļām ir ne vien gards, bet arī uzmundrinošs. Recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
Štirlica kafija – ar medu un ķiplokiem
Kulināro forumu dzīrēs mēļo, ka šī ir tieši tāda kafija, kādu baudījis padomju kulta seriāla "Septiņpadsimt pavasara mirkļi" galvenais varonis, krievu spiegs Maksims Isajevs jeb Makss Otto fon Štirlics. Lai nu kā, tie, kas nobaudījuši, teic, ka kafija ir patiesi neparasta, bet garda. Pamēģini arī tu šo recepti, par kuru sajūsmā ir "Povarenok.ru" foruma dalībnieki.
Kafija ar sviestu un muskatriekstu
Rīta uzmundrinājumam un aktīvam dienas sākumam noderēs kafija ar sviestu.
Meksikāņu kafija - ar čili un rumu
Meksikāņu stilā gatavotai kafijai tiek pievienots ne tikai čili, bet arī cukurs, kakao un kanēlis, to aromatizē ar rumu, pasniedz ar saldo krējumu un beigās grezno ar tumšās šokolādes skaidiņām. Kafija tiek ilgi vārīta, līdz čili ir atdevis savu asumu. Šāda kafija Meksikā uz karstas plīts stāv pat 3 - 4 stundas, līdz tā ir izdzerta.
Aukstais šokolādes un kafijas dzēriens
Uzmundrinošs kofeīna lādiņš labākai dienai. Putukrējuma vietā dzērienam var pievienot vaniļas, vai vēl labāk, kafijas saldējuma bumbiņu. Gatavošanas process - ilgs, tomēr rezultāts ir pūliņu un gaidīšanas vērts. Izbaudi!
Beduīnu kafija - ar kardamonu
Arābi kafiju aromatizē ar kardamonu, kas viņiem skaitās viesmīlības simbols un bez kura nenotiek nevienas saviesības vai svētki. Kardamonu kafijai pievieno vai nu veselu sēkliņu veidā, vai piestā to sagrūžot pulverī. Turklāt kafija vienmēr tiek dzerta salda.
Ķirbju latte ar putukrējumu
Ķirbju latte ir dzēriens īstiem kārumniekiem. Tā samtainā garša piestāv saules pielietiem rudens rītiem un silda aukstos vakaros.
Putojošais kafijas un šokolādes dzēriens
Vieni slavēs, citi viebsies, tomēr - ir vērts izmēģināt! Interesanta kafijas un šokolādes dzēriena kombinācija ar putojošu pienu.
Olu kafija
Olu kafija - kad gribas kādu palutināt.