kafija kaijas kanna kakao krūze dzēriens
Foto: Shutterstock
Izcili aromātiskais, tumšais dzēriens daudziem ir neatņemama rīta sastāvdaļa – kāds dzer pupiņu kafiju, ko pagatavo ar vienas podziņas nospiešanu, cits klasiski aplej kafijas biezumus ar verdošu ūdeni, bet vēl kāds iecienījis šķīstošo kafiju. Melna, ar pienu, ar putoto pienu kapučīno vai late formā – šķiet, katrs var atrast tādu, kas tīk vislabāk. Bet vai kādreiz esi mēģinājis pagatavot to citādāku nekā ierasti?

Un mēs nedomājam, pievienojot kādu saldenu lazdu riekstu vai vaniļas sīrupiņu… Melns espreso ar apelsīnu sulu saulainu pēcpusdienu padarīs spirgti priecīgu. Krēmīgo putiņu kafijas mīļiem iesakām pamēģināt pašiem mājās pagatavot "frappe", kokosriekstu un Ceilonas tējas lati vai auzu dzēriena lati ar balto šokolādi – tas būs gluži kā deserts. Un ja nu pēkšņi kāds pavasara bacilis nomāc, vienmēr var uzbrūvēt Štirlica kafiju ar ķiplociņu!

Ja ar kafijas gatavošanu mājās esi uz "jūs", tad te būs daži padomraksti, kas noderēs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!