brālis māsa gatavot ēst mīkla bērni virtuve
Foto: Shutterstock
Kad tad, ja ne nedēļā, kad skolēni no mācībām brīvi, ļaut viņiem pašiem pagatavot kādu sen noskatītu recepti vai iedvesmoties kādam jaunam ēdienam? Garšīgā rosīšanās virtuvē sniegs pat vairākus labumus – bērns nostiprinās prasmes recepšu meklēšanā, produktu saraksta veidošanā, apgūs patstāvīgu darbošanos virtuvē un galu galā arī gardi paēdīs.

Septiņgadnieki un astoņgadnieki jau prot izsekot vienkāršām norādēm, tāpēc bez sviesta uzziešanas uz maizītes šī vecuma bērniem var ļaut jau patstāvīgāk darboties virtuvē, iesaka kanādiešu uztura speciālisti vietnē "Unlock Food". Ļauj bērnam darboties ar rīvi, vienkāršu sviestmaižu tosteri un blenderi – sarīvējot dārzeņus burkānam, pagatavojot klasiskās "trijstūrmaizītes" vai samaisot sev gardu piena, kefīra vai saldējuma kokteili.

Pirmklasniekiem un otrklasniekiem vair uzticēt savīstīt sainīšos tortiljas, sagatavot salātus no sastāvdaļām, kas vien jāsagriež vai jāizņem no burciņas vai bundžiņas, kā arī pagatavot kādu jogurta un pilngraudu mušļa kārtojumu brokastīm. Turklāt ļauj bērnam sagatavot nepieciešamo produktu sarakstu, tādējādi iemācot, ko tas nozīmē – pagatavot maltīti. Kad pirmie soļi apgūti, vari uzticēt bērnam mazos maltīšu pienākumus, piemēram, iepriekšējā vakarā vai no rīta sagatavot sev vienkāršas brokastis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!