Šur tur jau var manīt, ka ļaudis sasparojušies tirgū, cerībā atrast pirmos lakšus. Tā, viennozīmīgi, ir mana aprīļa garša. Šķirstot ēdienu fotogrāfijas, aprīļa mēnešos ik gadu lakši paslēpti klasiskajos lapu salātos kopā ar redīsiem, iemalti zaļā un ņiprā pesto, vai iegūlušies starp kārtainās mīklas kārtām sāļajā Napoleona kūkā. Jā gan, arī tā lakšus var nobaudīt!
Mūsmājās nu jau otro gadu aprīļa beigas ir svētku laiks, par ko parūpējusies jaunākā atvase, piedzimstot mēneša priekšpēdējā dienā. Tāpēc viens no svarīgākajiem mēneša uzdevumiem – sarūpēt svētku kūku un uzkodas maziem un lieliem viesiem. Nenoliedzami, šis mēnesis paies, kraukšķinot redīsus. To salāti ir vispavasarīgākais ēdiens, kāds vien var būt, tāpēc redīsus jābauda un daudz, vispirms jau klasiskajos redīskrējumgurķu salātos! Mans ieteikums – pamēģināt nogaršot tos arī apceptus sviestiņā.