mikrozaļumi dīgsti redīsi biezpiens maizītes pavasaris
Foto: Shutterstock
Lai gan pagaidām par pavasari liecina vien sniegpulkstenītes un uz virtuves palodzes "dobēm" zaļojošie lociņi, tūlīt, tūlīt jau viss zaļais sprauksies laukā no zemes. Ne tikai pirmās gārsas, bet arī ņiprie lakši un pārējās pavasara veltes. Aprīlis ne tikai aicinās radoši krāsot olas Lieldienās un maisīt biezpienu pashai, bet vilināt vilinās iekurt grilu, lai atklātu grilsezonu. Ko vēl garšīgu baudīsim aprīlī?

Šur tur jau var manīt, ka ļaudis sasparojušies tirgū, cerībā atrast pirmos lakšus. Tā, viennozīmīgi, ir mana aprīļa garša. Šķirstot ēdienu fotogrāfijas, aprīļa mēnešos ik gadu lakši paslēpti klasiskajos lapu salātos kopā ar redīsiem, iemalti zaļā un ņiprā pesto, vai iegūlušies starp kārtainās mīklas kārtām sāļajā Napoleona kūkā. Jā gan, arī tā lakšus var nobaudīt!

Mūsmājās nu jau otro gadu aprīļa beigas ir svētku laiks, par ko parūpējusies jaunākā atvase, piedzimstot mēneša priekšpēdējā dienā. Tāpēc viens no svarīgākajiem mēneša uzdevumiem – sarūpēt svētku kūku un uzkodas maziem un lieliem viesiem. Nenoliedzami, šis mēnesis paies, kraukšķinot redīsus. To salāti ir vispavasarīgākais ēdiens, kāds vien var būt, tāpēc redīsus jābauda un daudz, vispirms jau klasiskajos redīskrējumgurķu salātos! Mans ieteikums – pamēģināt nogaršot tos arī apceptus sviestiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!