Ģimeniskai un garšīgai kopābūšanai – 21 recepte Lieldienu svētku brokastīm
Foto: Shutterstock
Ja Ziemassvētkos pie svētku galda sēžamies vakariņu laikā, bet Jāņos lustes notiek visu nakti, tad Lieldienas – tie ir brokastu un pusdienbrokastu jeb branča svētki. Kādam Lieldienas nav iedomājamas bez pīrādziņiem, citam – kārtīgas salātu bļodas. Savukārt, ja esi no tiem, kas vēl tikai domā, ko gatavot, tad lasi vien tālāk, jo esam sarūpējuši recepšu idejas tieši tev!

Plānojot Lieldienu brokastis jāatceras, ka sakrālais tēls svētku galdā būs olas. Ļoti daudz vārītu olu. Tāpēc "Tasty.lv" ieteikums – gatavo tādus ēdienus, kurus ērti papildināt ar vārītu olu gabaliņiem vai tieši otrādi – ko tādu, kas papildinās olas. Svaigie lapu salāti būs labākā izvēle – ar spinātiem, rukolu, zaļo salātlapu miksu bāzē, kas papildināti ar kādu dārzeņa gabaliņu, sulīgu ābolu vai bumbieri svaigākai garšu niansei, bet pāri mērcīte.

Kā jau brokastīs, galdā jāliek arī maizīte. Pašu cepta būs augstākā pilotāža, bet gan jau ģimenes locekļi priecāsies arī par papildinājumiem "veikala" maizes šķēlītēm. Piemēram, kādu garšaugu sviestiņu, košu biešu smēriņu vai ko citu. Un vienmēr situāciju var glābt ar smeķīgām ķilavmaizītēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!