Būtiskākais, kas jāatceras, gatavojot vistas filejas gabaliņus (un vistu vispār) – gaļai garšvielas pievieno vispirms! Vistas gaļai ļoti piestāv garšvielas, taču, lai gaļas gabaliņi, baudot kumosiņus, nešķistu pliekani, tā vispirms mazliet jāiemarinē. Pat ātro maltīšu gatavošanā var atvēlēt 10 minūtes, lai apbērtu vistas gabaliņus ar garšvielām, mazliet pielietu eļļu vai citronu sulu, apmaisītu un ļautu visam savilkties. Ja garšvielas pievienosi vien tad, kad vista jau ir pannā, tās apviļāsies vien gaļas gabaliņu ārpusē, iekšpusei paliekot neskartai, norāda "Tasting Table".
Un nevajag apstāties vien pie sāls un pipariem! Vistas gaļai piestāv daudz un dažādas garšvielas un garšaugi. Lūk, ko iesaka kulinārijas eksperti vietnē "Delish" – no garšaugiem vistas gaļai vienmēr piestāvēs koriandrs, rozmarīns, salvija, raudene jeb oregano, dilles, timiāns, estragons, majorāns un baziliks. Tāpat noteikti nesmādē ķiploka un ingvera pievienošanu vistas gaļas maltītei.
No saldenajām garšvielām vistai vari izvēlēties fenheli, muskatriekstu un pat šķipsniņu kanēļa, lai izceltu garšu un vistas gaļas ēdienam piešķirtu mazliet āfrikāņu virtuves garšas. Un kur nu bez asā čili un Kajēnas pipariem! Ja esi klasikas piekritējs, pannā gatavotam vistas ēdienam pieliec kādu lauru lapu, kuru pēc tam, kad viss gatavs, izzvejo no ēdiena. Tāpat nesmādē arī saldās paprikas pulveri vai saberztu kumīnu jeb romiešu ķimenes.
Ko atcerēties, gatavojot vistas filejas gabaliņus pannā? Pievieno pannai produktus secīgi. Nelieli vistas gabaliņi pagatavosies ļoti ātri, tāpēc tos nevajadzētu pārcept. Ja zini, ka gatavosi, piemēram, tos kopā ar burkāniem vai šampinjoniem, tad vistu pannā liec pēc tiem. Bet saldo krējumu, buljonu, kokosriekstu pienu vai citu šķidro pannā sutinātā ēdiena komponentu pielej gatavošanas vidusposmā, lai tas paspēj sabiezēt un izveidotos tik patīkamā konsistence.
Gatavojot pannā sutinātās vistas filejas maltītes, ļaujies improvizācijai! Pievieno dārzeņus pēc sirds patikas, kas papildinās maltīti un tādējādi kļūs vērtīgāka. Un neaizmirsti par graudaugiem – atsevišķi izvāri brūnos rīsus, kvinoju, pilngraudu makaronus, griķus vai kādu citu, lai tava ēdienreize liktu uztura speciālistam priecāties.
Lai lieki nebūtu jālauza galva, apkopojām vakariņu idejas, kur galvenā loma vistas filejai, no "Tasty.lv" recepšu krājuma. Lai gardi izdodas!
Ātrais vistas filejas gulašs bez liekām kalorijām
Gulašs bez liekām kalorijām – treknas gaļas, tumīga krējuma un eļļas – tikai tradicionālā garšu un aromātu buķete.
Krēmīgā pesto vistiņa ar šampinjoniem
Vienkārša un īsā laikā pagatavojama maltīte, sildoša un uzmundrinoša, mājīga sajūta un sirsniņā daudz mierīgāk. Baudi ar kartupeļiem, rīsiem, pastu vai tvaicētiem dārzeņiem – saderēs ar it visu!
Tikai 5 sastāvdaļas: krēmīgā sinepju vista ar sēnēm
Vienkārši realizējama ideja ātrām vakariņām. Krēmīgā sinepju vistiņa īpaši labi garšos ar makaroniem, rīsiem vai kartupeļu biezputru.
Sulīgi vistas gabaliņi ar papriku aromātiskā tomātu mērcē
Ātri pagatavojams vakariņu ēdiens – sulīgi vistas gabaliņi ar papriku un sīpoliem, sautēti sulīgā, viegli pikantā tomātu mērcē. Šķipsna kumina (vari izmantot arī ķimenes) piešķirs šim vienkāršajam ēdienam vēl bagātīgāku garšu un aromātu.
Krēmīga vistas mērce ar kabačiem un saulē kaltētiem tomātiem
Kad pēc nogurdinošas darba dienas ātri un garšīgi jāpabaro izsalkušie mājinieki, īsts glābiņš ir makaronu paciņa. Kamēr makaroni vārās, paspēsi pagatavot šo krēmīgo mērci ar vistas gabaliņiem, kabačiem, baziliku un saulē kaltētiem tomātiem. Tik gardi, ka mēli var norīt!
Students virtuvē: Vista, tomāti un spināti saldā krējuma un čili mērcē
''Kad, dzīvojot dienesta viesnīcā, bija apnikušas visas trīs mērces, kuras mācēju pagatavot, līdz ar to tās gatavoju uz riņķi, internetos sāku meklēt, kā tās padarīt interesantākas un ļāvos eksperimentiem,'' tā savu meistarstiķi – vistas, tomātu, spinātu, saldā krējuma un saldā čili mērci – piesaka Rīgas Tehniskās universitātes students Lauris Ostrovskis.
Tex-mex vistas gaļas sautējums pannā
Ātrs un gards ēdiens visiem, kuriem nepatīk pavadīt daudz laika virtuvē. Nezinām, kā jums, bet mums patīk sautējumi pannā! Ēdiens ir viegls, jo tā pamatā ir vistas gaļa un daudz dārzeņu. Pupiņas un kukurūza – neatdalāmas tex-mex ēdienu sastāvdaļas. Vēl mazliet siera un ēdiens jau gatavs! Nogaršojiet!
Vista asā kokosriekstu, čili un ingvera mērcē
Sildošām, ļoti sildošām vakariņām, kad gatavošanai var atvēlēt nedaudz vairāk laika, jo gaļai pirms cepšanas vēl jāiemarinējas.
Asi saldais brūvējums ar vistas fileju un kokosriekstu pienu
Gana vienkāršs, sātīgs un sildošs ēdiens, kas lieliski iederēsies arī mājas svinībās. Burkāni un kukurūza piešķirs ēdienam saldumu, savukārt asie pipari kārtīgi izsildīs muti. Makaronus var aizstāt arī ar rīsiem vai stikla nūdelēm, kā arī maigākai garšai ņemt mazāk aso piparu. Jebkurā gadījumā – siltums vēderā garantēts!
Šampinjonu un vistas mērce ar kausēto sieru
Vistiņa, šampinjoni, dārzenīši un visam pāri kausētais siers. Krēmīga un sātīga mērce, kuru baudīt kopā ar kādu stiprinošu graudaugu produktu, piemēram, griķiem.
Recepte aizņemtām darbdienām: vistas fileja ar papriku karija mērcē
Kas vakariņās? Vista karija mērcē! Šī recepte ir ģimenei draudzīga un gana vienkārša aizņemtam nedēļas vakaram. Pasniedz to ar rīsiem vai makaroniem un voilā – vakariņas ir gatavas!
Vistiņa saldskābajā mērcē, ko baudīt ar nūdelēm
Šai mērcei ir divi pagatavošanas veidi. Pirmais ir gaužām vienkāršs un ļoti ātri izdarāms, otrais ir tikpat vienkāršs, tikai jāpievieno vēl papildus dažas sastāvdaļas. Abos veidos galvenā sastāvdaļa ir saldskābā mērce (vislabāk Ķīnas saldskābā mērce ar mango, bet derēs arī Ķīnas saldskābā mērce ar ananasiem. Bet, protams, ka šo mērci vari pagatavot arī pats. Recepti meklē šeit – "Ķīnas saldskābā mērce ziemas krājumiem". Piedevas izvēlies tādas, kas vislabāk garšo pašam. Izcili garšo ar rīsiem, makaroniem, olu nūdelēm, rīsu nūdelēm un visdrīzāk, ka arī ar kartupeļiem.
'Dzīvo garšīgi': sulīgi vistas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē
''Tasty'' projektā "Dzīvo garšīgi!" apciemojām bloga Mrs. Paula Roze kūrētāju, kas padalījās ar viņas ģimenē ļoti iecienītu recepti. Paula Roze mudina ļauties eksperimentiem tieši garšvielu pievienošanas brīdī, tad sulīgie vistas filejas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē allaž sagādās patīkamu pārsteigumu.
Maltīte vienā pannā: vista ar baklažāniem un tomātiem
Katram pienāk dienas, kad negribas smērēt daudz trauku, lai pagatavotu maltīti. Šajā gadījumā vajadzēs vien sagriezt sastāvdaļas un visu sacept vienā pannā. Rezultātā iegūsi sātīgu, sulīgu un ļoti gardu sautējumam līdzīgu maltīti. Ja pa rokai ir šampinjoni, paprika, kabacis vai pat ķirbis, droši pievieno arī šos sezonas labumus! Ļauj vaļu improvizācijai – viss izdosies!