pusdienas vakariņas vistas fileja sautējums
Foto: Shutterstock
Kas ir tā pateicīgā sastāvdaļa, kas palīdz vienā pannā uzburt pavisam gardas, ātras un svarīgākais – viegli pagatavojamas – vakariņas? Pareizi, vistas fileja ir burvīgā pamatlieta, ap kuru uzburt maltīti visai ģimenei vienā lielā virtuves instrumentā. Gribi krēmīgu – papildini vistu ar saldo krējumu vai kokosriekstu pienu, sātīgu – pieliec apceptus šampinjonus vai kausēto sieru, pikantu – hei, čili, sen neesi redzēts! Kad aptrūkstas idejas, vērts ielūkoties "Tasty.lv" plašajā recepšu klāstā, kur vienmēr var atrast kādu ideju.

Būtiskākais, kas jāatceras, gatavojot vistas filejas gabaliņus (un vistu vispār) – gaļai garšvielas pievieno vispirms! Vistas gaļai ļoti piestāv garšvielas, taču, lai gaļas gabaliņi, baudot kumosiņus, nešķistu pliekani, tā vispirms mazliet jāiemarinē. Pat ātro maltīšu gatavošanā var atvēlēt 10 minūtes, lai apbērtu vistas gabaliņus ar garšvielām, mazliet pielietu eļļu vai citronu sulu, apmaisītu un ļautu visam savilkties. Ja garšvielas pievienosi vien tad, kad vista jau ir pannā, tās apviļāsies vien gaļas gabaliņu ārpusē, iekšpusei paliekot neskartai, norāda "Tasting Table".

Un nevajag apstāties vien pie sāls un pipariem! Vistas gaļai piestāv daudz un dažādas garšvielas un garšaugi. Lūk, ko iesaka kulinārijas eksperti vietnē "Delish" – no garšaugiem vistas gaļai vienmēr piestāvēs koriandrs, rozmarīns, salvija, raudene jeb oregano, dilles, timiāns, estragons, majorāns un baziliks. Tāpat noteikti nesmādē ķiploka un ingvera pievienošanu vistas gaļas maltītei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!