auzu pārslu cepumi
Foto: Shutterstock
Alternatīvo svinamo dienu kalendārs vēsta, ka 30. aprīlis ir Auzu pārslu cepumu diena. "Tasty.lv" nav jāsaka divreiz – tas ir pietiekami labs iemesls, lai kādu porciju cepumiņu izceptu un nosvinētu garšīgi. Kad tu pēdējo reizi gatavoji auzu pārslu cepumus? Ja neatceries atbildi, tad laiks izvēlēties kādu no mūsu recepšu krājuma idejām un ķerties pie darba!

Par to, cik vērtīgas uzturam ir auzu pārslas, šķiet, lieku reizi nav jāatgādina. Taču tās ir arī lielisks un universāls pamats tieši cepumos. Papildini ar šokolādes kriksīšiem un tie būs saldāki. Pieliec medu – gala rezultāts būs ķepīgāks. Rozīnes, sēkliņas, rieksti, pat dražejas konfektes – ko tik nevar pielikt šiem cepumiem!

Visa pamatā gan ir laba pagatavošana, tāpēc vienmēr seko līdzi receptē norādītajam. Ja jāsakuļ istabas temperatūras sviests kopā ar cukuru, dari to. Kulinārijas eksperti no "The Guardian" norāda, ka tas ir būtisks solis, lai cepumi iegūtu tiem raksturīgi kraukšķīgo konsistenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!