pavasaris torte sarkanā samta kūka jubileja svētki
Foto: Shutterstock
Sveicam Darba svētkos – klāt 1. maijs! Ko maijs garšīgu atnesīs? Kad ārā manāmi viss satrakojies, koši zaļi izplaukušas ne vien bērzu lapiņas, bet arī skābenes un citi dobēs mītošie gardumi, laiks beidzot, beidzot uzsākt siltumnīcas un dārza vaktēšanu. Ja sava dārziņa nav, tad jāviesojas biežāk tirgū, jo nu tik pilnvērtīgi sāksies vietējo audzētāju labumu laiks!

Šī mēneša sākumā esam lutināti ne vien ar vairākām brīvdienām, bet labu iemeslu patriotiskai kopābūšanai ar ģimeni, draugiem, kaimiņiem un citiem tuvajiem. 4. maijā svinēsim Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienu, sēžoties pie svētku galda, kas izklāts ar baltu galdautu, lai vienotos garšīgā un svinīgā mirklī. Ko likt galdā? Protams, ka gardu kūku! Vai tā būtu kārtīga lauku biskvīta torte, smalkmaizītes, medus kūka vai sarkanā samta kūka Latvijas karoga krāsās, svarīgi to atzīmēt godam.

Par svētkiem runājot, šomēnes jāsasparojas bērniem, lai maija otrajā svētdienā sveiktu arī mammas. Arī ar kūku, protams, bet mans aicinājums ir sarūpēt mammai to, kas viņai tiešām, tiešām no sirds garšo. Un svarīgākais – nelaist virtuvei ne tuvumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!