Līdz vietējo kartupelīšu sezonas ieskrējienam gan vēl nedaudz jāuzgaida – daba un salnas ir darījušas savu. Taču ir arī laba ziņa: nevajag smādēt tirgus un veikalu piedāvājumu, kas nu kļuvis bagātīgāks ar jaunajiem kartupeļiem, kas līdz mums atvesti no siltākām zemēm. Latviešu tautas ticējumi vēsta, ka pirmo reizi ēdot jaunos kartupeļus, saimniecei jāuzsit ar koka karoti pa pieri, lai nākamgad laba kartupeļu raža – tāpēc, lūdzu, protieties, varbūt tas pasargās no salnām!
Visgardākie tupeņi, protams, ir tikko novārīti, apbērti ar dillēm un kārtīgi katlā sakratīti, lai skaisti sajaucas. Un ja vēl virsū auksta sviesta piciņa un sāls, mēli var norīt! Citam tie nav iedomājami bez apcepta cauraudzīša klātbūtnes, kas arī ir varensmeķīgi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit