Andris Petrovs - 5
Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Kā uz ikvieniem svētkiem, arī Jāņu dienai ir jāsagatavojas, un ne tikai saimniekiem, kuri, uzņemot viesus savā sētā, izravē dobes, nopļauj mauriņu, brūvē alu un sien sieru, un visam pa vidu vēl sagatavo malku jāņugunij, tomēr arī viesiem ir jāparūpējas vismaz par kādu ciemakukulīti, kas iepriecinās gan Jāņamāti un Jāņatēvu, gan daudzos jāņabērnus. "Tasty.lv" ņēma talkā lasītājas un kulinārijas entuziastes, kas dalās ar savām ciemakukuļa idejām, lai neviens no mums pēdējā brīdī nepaliktu ar tukšām rokām! Lustīgus svētkus!

"Tasty" lasītāja Sanita stāsta šādi: "Es dievinu Jāņatēvus un Jāņamātes, kuri pirms viesībām izsūta "Excel" tabulu ar to, kas katram jāved (ak, cik moderni!). Bet vēl lielākā sajūsmā esmu, ja ir atsūtīts konta numurs, uz kuru vien jāaizsūta noteikta naudas summa, un man nav jāuztraucas par to, kas jāņem līdzi. Tas attiecas uz obligāto ciemkukuli! Bet dāvanā parasti vedu "stikla ziedus ar pildījumu", proti, Latvijā ražotus dzērienus vai kādas garšvielas, piemēram, "Pavāru mājai" ir forši dāvanu komplekti. Zemenes un arbūzs arī ir lielisks ciemkukulis. Nekad nav tā, ka paliek pāri. To gan nevarētu teikt par Jāņu sieru. Ja pie svinēšanas piedalās arī bērni, tad līdzi vien jāved arī maršmelovi, jo tie uz ugunskura rullē! Arī lielajiem rullē, starp citu. Vēl labs ciemkukulis ir apsolījums uz vietas kaut ko pagatavot, tad sapērk produktus un gatavo, piemēram, Jāņu sieru, brokastu vafeles..."

Foto: Publicitātes attēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!