Protams, sākumā ir pat ieteicams zemenes baudīt pa taisno no dobes uzreiz mutē iekšā, bet tad, kad jau šī padarīšana nedaudz apnīk vai vairs nesagādā tādu ekstāzi, laiks pagatavot dažādus zemeņu desertus un gardumus: agru rītu iesāc ar zemeņu smūtiju (recepte) vai vakaru noslēdz ar figūrai draudzīgu zemeņu kūku (recepte). Padomā par svētku tortēm: vari izmēģināt, ko oriģinālāku, piemēram, vasaras desertu trifli (recepte) vai zemeņu pīrāgu (recepte) vai kaut ko pavisam pikantu: zemenes šokolādē (recepte). Ja tavā mutē jau sarosās siekalas, domājot par šiem visiem gardumiem, pagaidi, kad zemāk apskatīsi mūsu desmit labākās zemeņu desertu receptes.
Bet, ko darīt, ja pašam zemeņu dobju nav? Mēs zinām, cik grūti ir pretoties mirdzoši sarkanu, sezonas kulminācijas laikā augošu zemeņu skatam zemnieku tirgū vai pārtikas veikalā. Bet ir arī cits variants – pašam doties uz zemnieku saimniecībām, pašam ogas salasīt, tādā veidā iegūstot "vislētākās zemenes". Šobrīd pašu lasītās ogas var iegādāties pat par 3 eiro kilogramā, stāsta zinātāji.