grildesiņas, Jāņi

Sulīgs un mīksts šašliks ir ēdiens, bez kura nevaram iedomāties vasaras maltītes. Bet gan jau ikviens no mums retu reizi ir piedzīvojis šādu situāciju: pēc Jāņu nakts, grila ballītes, vasarīgas dzimšanas dienas svinībām pāri palicis kāds šašlika vai grildesiņas gabals... Ko nu? Vispirms liels nu, nu (aizrādījums) par to, ka bijusi slikta plānošana, jo pastāv taču tāda gaļas matemātika, proti, cik gaļas rēķināt uz vienu ēdāju (par to lasi šeit). Bet nedomā, ka tā ir izšķērdēta pārtika, ir divi varianti – vai nu pārpalikumus uzsilda un atkal ēd to pašu maltīti vai gatavo pavisam ko citu. Vai esi gatavs dot otru iespēju jau saceptajam šašlikam un grildesiņām?

Kādi ir labākie veidi, kā izmantot grila ballītes pārpalikumus?

Ja starp ballītes galda pārpalikumiem ir vistas gaļas šašliks vai grilēta vistas fileja, tad esi trāpījis džekpotu, jo iespējas ir bezgalīgas. Viss, kas jādara, ir jāsagriež gaļa mazākos kubiņos, stienīšos vai "jāizplūkā" ar dakšiņu. Bet arī citus neapēstos gaļas ēdienus (grildesiņas, cūkgaļas šašliku, ribiņas) ar nelielu radošu pieeju un dažām papildu sastāvdaļām var mierīgi iekļaut gardos ēdienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!