<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@rabbit_in_blue'>Karolina Kołodziejczak</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>

Daudziem no mums Līgo svinēšana asociējas ar gaļas šašliku, sieru un pīrādziņiem, tomēr mūsdienu bagātīgajā garšu un iespēju pasaulē var rast arī dažādas alternatīvas, pārsteidzot līgotājus, piemēram, ar vegāniskām uzkodām, salātiem utt. Turklāt vasara ir laiks, kad ne vien svinēt saulgriežus, bet arī dabas dāvātās garšas pilnā krāšņumā, baudot piemājas dārzā izaudzētu vai veikalā pirktus dārzeņus, ogas, zaļumus, augļus, graudaugus un citus produktus. Vieglas, atsvaidzinošas un tomēr sātīgas vegāniskas receptes iesaka "Rimi Gardēdis" un pavārs Edgars Sanders.

"Vegāniskas uzkodas var baudīt ikviens – pateicoties plašajam vegānisko produktu klāstam, maltītē var iekļaut ne vien dārzeņus, augļus un ogas, bet arī pākšaugus, sēnes, riekstus, dažādus sojas produktus un augu valsts šniceles, padarot ēdienu ne tikai svaigu un vasarīgu, bet arī bagātīgu un sātīgu," stāsta Edgars Sanders.

Vegāniski produkti sniedz lielisku iespēju uzplaukt kulinārijas radošumam, eksperimentējot ar viegliem un atsvaidzinošiem ēdieniem – no sulīgiem arbūziem un ogām līdz saulē nogatavinātiem tomātiem un svaigiem dārza garšaugiem. Izbaudi grilētu dārzeņu iesmu, vienkāršus, košus dārzeņu salātus ar olīveļļu, sāli un citronu vai sēņu burgera bagātīgo umami! Pagatavo arī dažādus atspirdzinošus dzērienus, piemēram, ūdeni ar augļiem, mājas limonādi vai ledus tējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!